МСП Косова саопштило: Посета Вучића увреда за Косово, сваки пут ће добити исти одговор

© AP Photo / Visar KryeziuПристалице политичке странке Самоопредељење
Присталице политичке странке Самоопредељење - Sputnik Србија
Пратите нас
Косовско Министарство спољних послова и дијаспоре огласило се саопштењем у коме се наводи да је сваки захтев председника Србије Александра Вучића да посети Косово увреда и да ће сваки пут добити исти одговор.

"Захтев Вучића, Вулина, Ђурића и Петковића да посете Косово, у време када се Косово суочава са поновним отварањем рана и великом боли због несталих особа, и открића масовне гробнице Албанаца убијених и масакрираних у рату, пре 21 годину, је пре увреда него провокација", рекла је министарка спољних послова Мељиза Харадинај Стубла, наводи се у саопштењу.

Како је додала "сваки захтев Србије у овим околностима увек ће добити исти одговор".

Харадинај Стубла је саопштила и да је њена посета Србији, која је била најављена, одложена за "неко друго време", преноси Косово онлајн.

"Како су косовске институције ангажоване на разјашњавању судбине несталих, већ прихватиле позив за учешће у наставку ископавања у масовној гробници у Кижеваку у Србији и биће тамо следеће недеље, најављена посета министра спољних послова и дијаспоре Мељизе Харадинај Стубле, одложена је за неко друго време", наводи се у саопштењу Министарства.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала