Ердоган разговарао са Путином: Турска заинтересована за увоз руске вакцине

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаПредседници Турске и Русије, Реџеп Тајип Ердоган и Владимир Путин, на састанку у Сочију
Председници Турске и Русије, Реџеп Тајип Ердоган и Владимир Путин, на састанку у Сочију - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да је са руским колегом Владимиром Путином разговарао телефоном о питању увоза руских вакцина против вируса корона.
„Вакцине се развијају у Русији, Кини, код нас. О увозу вакцина разговарамо са страним колегама, а разговарао сам и са Путином. Помно посматрамо резултате употребе вакцина и надам се да ћемо ускоро моћи да их користимо у великом обиму у нашој земљи“, рекао је турски лидер.

Телефонски разговор лидера Турске и Русије одржан је 24. новембра. Како је претходно известила прес-служба Кремља, Путин и Ердоган су се заложили за даљу сарадњу у борби против ковида 19, а приоритет је координација у развоју и производњи вакцина.

Лаборант испитује вакцину против ковида 19 у Центру за епидемиологију и микробиологију Гамалеја  - Sputnik Србија
Турска ускоро започиње испитивања руске вакцине против короне

Раније је прес-служба Министарства здравља Русије саопштила да је Турска заинтересована за организацију производње вакцине против ковида 19 „Спутњик V“ у турским фабрикама за производњу лекова.

Министарство здравља Русије регистровало је 11. августа прву вакцину на свету за превенцију ковида 19. Вакцину „Спутњик V“ је развио Научно-истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала