Фејсбук добија своју криптовалуту и то почетком следеће године

© Фото : Pixabay / geraltФејсбук
Фејсбук - Sputnik Србија
Пратите нас
Компанија Фејсбук је прошле године у јуну представила своју криптовалуту под називом Либра, да би она потом бивала одложена у недоглед.

После свих препрека, она би могла коначно да угледа светлост дана, и то почетком наредне године. Како тврди „Financial Times“, троје неименованих људи је укључено у овај пројекат, што сугерише да ће Либра бити лимитирана верзија онога што је Фејсбук оригинално замислио.

Биткоин - Sputnik Србија
Економска револуција: Нове „новчанице“ које мењају свет (видео)

Она је првобитно требала да представи неколико дигиталних новчића, док би неке од њих представљале физичке валуте као на пример амерички долар, док би друга била сачињена од свих новчића.

Сада, Либра би наводно требала да представи само једну валуту, ону која је повезана са америчким доларом. Ипак она ће имати велику конкуренцију пошто су исте постале веома популарне, те компаније као Coinbase, Tether Limited и Paxosимају своју верзију исте, а њихово тржиште иде од стотину милиона до чак милијарде долара. Поента тих дигиталних новчића је да представи стабилну валуту, за разлику од криптовалута као што је Биткоин, преноси портал „Мондо“.

Да би стигла до те позиције, Либра је морала да укине партнерства са бројним компанијама, издваја се највише Пеј Пал, те је исто тако морала да ангажује нове људе у управи, као што је тренутни председник компаније Стјуарт Леви. Многе централне банке и регулатори су били забринути због ове валуте, те је због тог разлога и промењена одлука да то буде само дигитални новчић који је у вези са америчким доларом.

Претпоставља се да ће Фејсбук ускоро представити и Либра „новчаник“ који се оригинално звао Калибра, да би у мају ове године променио име у Нови. Уз помоћ истих, моћи ћете преко апликације да шаљете и примате Либра токене, и то преко месинџер и ВацАп апликација.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала