Роналдо пред историјом у Будимпешти

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаКристијано Роналдо и саиграчи после освајања Европског првенства 2016.
Кристијано Роналдо и саиграчи после освајања Европског првенства 2016. - Sputnik Србија
Пратите нас
Кристијано Роналдо, капитен репрезентације Португалије, на утакмици против Мађарске имаће прилику да постане најбољи стрелац у историји Европског првенства. Португалац тренутно дели прво место са легендарним Французем Мишелом Платинијем са по девет голова.

Мађарска и Португалија састају се у уторак у 18 часова и очи спортске јавности биће упрте у Роналда којем ће ово бити пети шампионат Старог континента.

Када је реч о листи стрелаца, иза Платинија и Роналда налази се енглески фудбалер Ален Ширер са седам голова, док су по шест постигли Антоан Гризман, Златан Ибрахимовић, Вејн Руни, Нуно Гомеш, Тјери Анри, Патрик Клајверт, Руд ван Нистелрој.

На списку играча са по пет постигнутих голова на европским првенствима налазе се и Драган Џајић, Саво Милошевић и Милан Галић.

Поред тога што је најбољи стрелац, Роналдо је и играч са највише наступа на шампионатима Европе.

Он је до сада одиграо 21 утакмицу, а иза њега су Немац Бастијан Швајнштајгер (18) и Ђанлуиђи Буфон (17).

Иза њих са по 16 наступа следе Сеск Фабрегас, Андрес Инијеста, Лилијан Турам и Едвин ван дер Сар.

Највише асистенција на европским првенствима уписао је Чех Карел Поборски (8), а следи га Роналдо (6). Сеск Фабрегас, Швајнштајгер, Арјен Робен, Луиш Фиго и Дејвид Бекам су уписали по пет асистенција.

Роналдо је и фудбалер са највише одиграних минута 1.793. Друго место заузима Буфон (1.620), док је трећи Ван дер Сар (1.504).

​► Европско првенство тек почело, а већ имамо победника /фото/

​► Мијатовић за Спутњик: Цео Балкан уз Македонце, не отписујте Хрвате

​► Италија прегазила Турску на отварању Европског првенства!

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала