„Јануар ће бити ужасан“: Упозорење главног америчког епидемиолога

© AP Photo / Alex BrandonДр Ентони Фаучи, водећи епидемиолог у САД
Др Ентони Фаучи, водећи епидемиолог у САД - Sputnik Србија
Пратите нас
Др Ентони Фаучи, директор америчког Националног института за алергију и заразне болести, који је и члан радне групе Беле куће за корона вирус, упозорио је да ће „јануар бити ужасан“, што ће углавном бити резултат породичних окупљања током празника.

„Мислим да ће јануар бити ужасан јер ће нас стићи талас Божића и Дана захвалности“, рекао је Фаучи током интервјуа за Њузвик. „Дакле, сасвим је могуће да би јануар могао бити најгори.“

Он је рекао да ће се између две и три недеље од почетка путовања због Дана захвалности, видети пикови и додао да не сумња да ће се број хоспитализованих и преминулих повећати током наредних недеља.

Бил Клинтон, Барак Обама и Џорџ Буш млађи - Sputnik Србија
Граде поверење: Тројица бивших америчких председника спремни да уживо приме вакцину

„Мрзим што то морам рећи, али то је истина и реалност“, навео је Фаучи.

Фаучијева упозорења стижу пошто су САД већи део недеље обарале корона рекорде. Најновији подаци показују да су САД у четвртак забележиле максималан дневни број нових случајева и хоспитализација.

Процењује се да је 19.442 особа пребачено у јединице интензивне неге, а још 6.867 Американаца је прикључено на респиратор.

У САД Калифорнија је и даље држава са највећим дневним бројем документованих случајева ковида-19. У четвртак је забележено 21.368 нових  случајева. По броју заражених за њом су Тексас, Пенсилванија, Илиноис и Флорида.

Гувернер Калифорније у четвртак је издао наређење да се остане код куће, са надом да ће та мера спречити ширење заразе и пружити олакшање државним болницама, које се све више приближавају попуњавању капацитета.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала