Величанствени 3Д спектакл у Санкт Петербургу, у част Ермитажа и 75 година Победе

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаМултимедијални 3Д шоу поводом Дана Ермитажа
Мултимедијални 3Д шоу поводом Дана Ермитажа - Sputnik Србија
Пратите нас
Музеј Ермитаж приредиће 5. и 6. децембра на Дворском тргу у Санкт Петербургу традиционални мултимедијални 3Д спектакл, којим обележава свој дан. Светлосни шоу под називом „Нике – Победа“ посвећен је 75. годишњици Победе у Великом отаџбинском рату“.

Генерални директор Ермитажа Михаил Пјотровски рекао је да ће традиционални шоу поводом Дана Ермитажа, који се обележава 7. децембра, ове године протећи уз поштовање противепидемијских мера, односно да ће број посетилаца бити ограничен.

„Наше основно начело јесте да не правимо пир у време куге, него да радимо у новим условима“, рекао је Пјотровски.

Према његовим речима, програм је осмишљен као прича о победама о којима сведочи Ермитаж -  од грчких митова, преко рата 1812, до Ермитажа у рату. Светлослне пројекције ће се приказивати на зидовима велелепног здања Главног штаба, изложбеног комплекса Ермитажа.

© Sputnik / Оливера ИкодиновићЕрмитаж
Величанствени 3Д спектакл у Санкт Петербургу, у част Ермитажа и 75 година Победе - Sputnik Србија
Ермитаж

И ове године ће улаз у Ермитаж бити бесплатан поводом празника музеја, с тим што ће уместо 7. децембра, који је ове године понедељак, односно нерадни музејски дан, посетиоци моћи бесплатно да обиђу здање 8. децембра.

Четвртог децембра у Главном штабу на Дворском тргу биће отворена изложба која сведочи о две деценије излагања музејског блага у том здању.

Први светлосни мултимедијални шоу посвећен Ермитажу био је одржан на Дворском тргу у децембру 2014. године, када је музеј обележавао 250. годишњицу. Видео-пројекција од 12 минута представила је етапе изградње здања Ермитажа, најупечатљивије историјске догађаје и ремек-дела музејске колекције.

Ермитаж, који поседује колекцију од око три милиона уметничких дела, обележава свој дан 7. децембра, на дан Свете Катарине. То је дан сећања на оснивача музеја, царицу Катарину Другу. Традиционално тих дана Ермитаж отвара нове изложбе, представља велике пројекте рестаурације, организује програме за раднике музеја и посетиоце.

Због противепидемијских ограничења музеј сада посећује око 3.000 људи дневно.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала