Лончар потврдио да ће бити донете нове мере: До лета нам следи борба

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICЖена са дететом испред ковид амбуланте ДЗ Савски венац
Жена са дететом испред ковид амбуланте ДЗ Савски венац - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас да се ради на мерама које ће бити уведене за особе које долазе из иностранства током празника и истакао да ће бити усвојене оне мере да се заштитити здравствени систем.

"Радимо на томе шта ћемо са мерама за људе који желе да дођу. Свесни смо да људи не долазе овде да би седели код куће, јер и тамо где живе су најстроже мере. Донећемо одлуку да заштитимо наш здравствени систем, јер он то не би могао да издржи", рекао је Лончар за РТС.

Наћи решења за скијалишта

Лончар је рекао и да није за организовање прослава Нове године.

Истакао је, такође, да се мора наћи решење за скијалишта да раде трећином капацитета, пренео је Блиц.

„Безбедно је кад скијате на стази, али морамо да нађемо решења за хотеле, да се ту поштују мере“, рекао је Лончар.

Он је навео да нико "није ћорав" и да је јасно да газде појединих кафића отварају локале за своју екипу и на тај начин "варају сами себе".

Лончар је навео да мере дају резултате, али да није реално да их дају тако брзо и да ће резултати бити бољи ако се мере буду примењивале.

Неуједначени ставови Кризног штаба

Говорећи о неуједначеним ставовима медицинског и политичког дела Кризног штаба, Лончар је казао да лекари ствари сагледавају из једног угла, али и да постоји тачка гледишта према којој треба зарадити новац којим се купују лекови и медицинска опрема и којим се повећавају плате.

„Погледајте колико је било земаља са затварањем, да им је пропала економија, а да нису добиле некакав валидан резултат. Оно што је нама неопходно је јединство. Стрпите се да победимо корону“, рекао је Лончар.

Он је навео да ће мала количина вакцина стићи до краја године јер их нема довољно, а да ће их довољно бити тек на јесен следеће године, када ћемо моћи да одахнемо.

„До тада морамо да будемо дисциплиновани, до лета нам следи борба“, казао је Лончар.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала