Јокић и вишак килограма? Не, овога пута су мишићи

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија
Пратите нас
Никола Јокић, српски репрезентативац, пред почетак готово сваке НБА сезоне наилазио је коментаре у вези са утиском да изгледа нешто „попуњеније“ у односу на крај претходне такмичарске године.

На старту сезоне 2019/2020 Јокић је имао десетак до петнаест килограма вишка, што је и признао касније у интервјуу за ЕСПН.  

„Било ми је потребно мало времена да се загрејем, у првом делу нисам најбоље шутирао, а и имао сам вишак килограма. Изгубио сам око 11 килограма и све је боље“, рекао је српски кошаркаш у фебруару ове године.  

Центар Нагетса овог лета довео је тело скоро па до савршенства за његове стандарде, што су потврдили и његови саиграчи током наставка сезоне у Орланду. 

„Истина је – Јокић има трбушњаке. Чудно га је видети оваквог, физички је сјајан и много боље се креће“, рекао је Џамал Мареј у јулу.  

​У најјачој кошаркашкој лиги на свету тренутно су у току тренинг кампови, период у ком се играчи загревају за почетак, те је поново актуелна тема о килажи репрезентативца Србије.  

Овога пута на друштвеним мрежама не круже слике „буцкастог“ Јокића, пошто их и нема, али једна ствар је врло занимљива. 

Тимови пред старт сваке сезоне објаве званичан састав играча са њиховом висином и тежином.  

„Врло занимљива ствар“ за коју се закачила америчка јавност је тежина Николе Јокића која износи 128 килограма. 

Да ствар буде још чуднија, то је чак 15 килограма више у односу на почетак прошле сезоне када је Јокић изгледао колико-толико физички неспремно.

Изгледа да се овога пута не ради о вишку килограма већ о мишићима. Друго објашњење не постоји јер на сликама са тренинга Никола изгледа веома спремно.  

​Јокић је претходних такмичарских година споро улазио у сезону, највише због вишка килограма, а уколико се сада ради о мишићима, онда бисмо МВП Џокера могли да гледамо већ од 22. децембра. 

Центар из Сомбора прошле сезоне просечно је бележио 19,9 поена, 9,7 скокова и седам асистенција у лигашком делу, док је у плеј-офу имао просек од 24,4 поена, 9,8 скокова и 5,7 додавања која су водила ка кошу противника.  

Свакако, са већом или мањом килажом, Јокић је доминирао против најбољих играча света и исто се очекује у години испред нас.  

Сезона 2020/2021 креће 22. децембра, а Денвер Нагетси први меч играју 23. против Сакраменто Кингса. 

► Србија има НБА играча о коме готово да не зна ништа

► Док Американци лају, Сомборац побеђује ћутањем

► Заборавите на „џорданке“ – стигле су „џокерке“! /фото/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала