Лавров позвао Запад на преговоре уместо једностраних санкција

© Фото : POOL / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Пратите нас
Западни партнери покушавају да одузму Москви право да самостално одређује своју будућност, примењују режим санкција, али их Русија заузврат позива на преговоре, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров у интервјуу за телевизију РТ.

Према речима министра, намере западних земаља нису скривене, партнери чине све да спрече Москву да постигне позитивне резултате у својој спољној политици.

„Наши партнери већ су доказали своје навике и циљеве у спољној политици. Они уопште нису повезани са помагањем у решавању сукоба у интересу народа одређеног региона света, већ са тежњом да ојачају своју репутацију, промовисањем лажно схваћеног престижа“, истакао је Лавров.

Министар сматра да западне силе не воле часну конкуренцију нигде и ни у чему. Као одговор на предлоге за стварање општеприхватљивих критеријума који би свуда били применљиви, представници Запада износе идеје које ће употребљавати као средство притиска на друге.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Лавров: Запад измишља разлоге за оптуживање Русије у мешање

Преговарајте... Сваки споразум универзалне природе, без обзира колико је времена потребно да се постигне, увек ће бити стабилан, доследан и остварив“, констатовао је Лавров.

Политика санкција неће постићи резултате, већ ће само довести до конфронтације, нагласио је руски министар. При томе је Москва, према његовим речима, спремна за сваки развој догађаја.  

Представнички дом америчког Конгреса одобрио је 9. децембра нацрт војног буџета који предвиђа, између осталог, проширење још једних санкција против гасовода „Северни ток 2“ и „Турски ток“, као и низ других антируских мера.

Истог дана, Министарство спољних послова Русије саопштило је да нема сумње да ће гасовод „Северни ток 2“ бити завршен.  

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала