Лавров: Запад измишља разлоге за оптуживање Русије у мешање

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров сматра да Запад може да измисли још много разлога како би оптужио Русију за мешање у послове других држава.
„У последње време оптужују нас да се мешамо у Белорусију. Мешали смо се у Нагорно-Карабаху искључиво ради јачања својих геополитичких позиција против Запада. Наводно смо се договорили са Турском о подели овог региона, само да Запад тамо не би јачао своје позиције. То је логика и психологија оних аналитичара који сада доминирају у Европи и Сједињеним Америчким Државама, а посебно на Британским острвима“, рекао је министар у интервјуу за РТ.

Према његовим речима, Москва је спремна за било какав развој догађаја.

„Управо сам пре неки дан прочитао да амерички Конгрес промовише санкције против Савезне државе Русије и Белорусије само зато што постоји таква Савезна држава и што се она не свиђа онима који би желели да организују још једну ‘обојену револуцију’ у Белорусији. Тако да ће бити још много повода, сигуран сам у то. Запад не само да зна како да их тражи, већ и да их измишља. Наше западне колеге немају границе“, истакао је он.

Чекић и лисице на столу судије - Sputnik Србија
Европска „демократија“: Казнити и пре утврђене кривице, истина и докази нису важни

У новембру је Представнички дом америчког Конгреса подржао нацрт закона којим амерички председник добија овлашћења да ограничи улазак чланова белоруског изборног комитета и званичника који се у Америци сматрају одговорним за притисак на медије. Како се наводи на сајту Конгреса, нацрт закона такође проширује могућности за помоћ Белорусији и укључује помоћ у „сузбијању интернет цензуре“, подршку женама и политичким избеглицама.  

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала