Радовановић за Спутњик: Звезда може да се „коље“ са Миланом, Ибрахимовић је пола тима

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаИван Радовановић
Иван Радовановић - Sputnik Србија
Пратите нас
Ђеноа и Милан одиграли су меч без победника - 2:2 у 12. Колу Серије А, актер тог сусрета био је Иван Радовановић, некадашњи репрезентативац Србије.

После освојеног бода у дбовоју са лидером италијанског шампионата, Иван Радовановић (32), искусни задњи везни који пуних 12 година игра на Апенинима, где је уписао невероватних 289 утакмица у Серији А, скенирао је у разговору за „Спутњик“ ривала Звезде у нокаут фази Лиге Европе.

Гелор Канга - Sputnik Србија
Звездина темпирана бомба je експлодирала кад јој време није

Двомеч је заказан за 18. и 25. фебруар 2021. године, а Радовановић поручује да тим Дејана Станковића није отписан, и да и те како може да парира далеко скупљим и моћним „росо-нерима“.

„Могли смо и више од нерешеног резултата, двапут смо водили, али боримо се за опстанак, били смо у грчу нисмо смели да покушамо више да наметнемо наш стил игре. Да смо били мало опуштенији у том резултатском смислу, могли смо да победимо Милан. Ипак, притисак је учинио своје. И терен је био јако тежак за игру, јер Сампдорија игра на истом стадиону као и ми, нама је то помогло, њима одмогло. Баш сам причао са Радетом Крунићем да је Ђеноа последња екипа која је пре локдауна у марту победила Милан, они од тада не знају за пораз и у невероватној су серији. Ето, мало је фалило да их опет ми савладамо“, износи Радовановић за „Спутњик“  прве импресије из Ђенове, уједно се и „бори“ с две ћеркице које неуморно јурцају по кући.

​Прекаљени везиста који је прошао Партизанову школу после чега је уследила селидба у Италију, где је пре Ђеное, носио дресове Аталанте, Болоње, Новаре, Кјева, до детаља је објаснио како Милан „стоји на терену“.

„Прво што ми је запало за око је колико је то млад тим. Против нас им је просек година био 23, јасно је да би Ибрахимовић то покварио јер има 39 година, али он им је пола тима. О Донаруми сви све знају, њега је 'ватру бацио' Синиша Михајловић. Тео Ернандез је тренутно, вероватно најбољи леви бек на свету. Кјаер је јако битан играч, Бенасер им држи средину, ту је и Кеси који доста трчи. Играју у формацији 4-4-1-1, а Турчин Чалханоглу је тај истурени иза нападача, који се 'спушта и диже' и зна да прави доста проблема задњим везни. Имају Леаа који уме да буде незгодан, ту су још и Салемакерс, Калабрија, млади Норвежанин Хауге. Ипак, акценат је на Ибрахимовићу, који је, понављам, пола тима, само што против нас није играо због повреде, али ће већ за викенд бити спреман. Оно што је кључна одлика овог Милана је фантастична атмосфера коју је створио Стефано Пиоли. Види се како заједно славе после сваке победу у аутобусу, свлачионици, како се шале, ''пецкају''. Пиолија заиста хвале, да је одличан човек и стручњак, ја сам дошао у Кјево када је он отишао. Мимоишли смо се“, објашњава Радовановић.

На конкретно питање да ли заиста Станковићева Звезда може да парира Милану и „чудовишту“ какав је Ибрахимовић, који у 39. години, пркоси свим законима биологије и физике, Радовановић одговара:

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаЗлатан Ибрахимовић
Радовановић за Спутњик: Звезда може да се „коље“ са Миланом, Ибрахимовић је пола тима - Sputnik Србија
Златан Ибрахимовић
„Мислим да може Звезда да се 'коље' са Миланом у двомечу. Иако сам ја партизановац, Звезда је озбиљан тим и то потврђује континуитетом играња у Европи. Видећемо до фебруара можда се нешто и промени по питању навијача, али је јасно да је за Звезду хендикеп уколико не буде навијача на 'Маракани', сви знају колико им они значе. С друге стране, мислим да је Милану лакше да игра на 'Сан Сиру' без публике. Једноставно, 60.000 навијача на сваком мечу, када погрешите, чује се звиждук с трибина, а ови млади играчи тренутно то не осећају и то им олакшава посао. Играју боље. Бар је то неко моје мишљење. Што се тиче Звезде, Владан Милојевић створио је базу са првим странцима, онда су касније дошли неки нови, а кључна предност Звезде је Дејан Станковић и то што има доста Италијана у његовом стручном штабу. Ту је наравно и Дијего Фалчинели који је на позајмици из Болоње“.

Иван Радовановић је затим открио шта мислио о Фалчинелију и његовим играчким квалитетима.

„Фалчинели није класична деветка, он је тип играча који вам стално дише за вратом. Видим да је Звезда изузетно физички спремна, а то је све до тренинга које кроје Станковић и његов стручни штаб. Заиста доминирају физички, види се то у мечевима Суперлиге и у Лиги Европе. Мислим да ће заиста бити отворен двомеч и да Звезда неће лако испасти од Милана, биће то добра борба“, прогнозира задњи везни клуба из Ђенове.

Радовановић је у периоду од 2010. до 2013. године под селекторском палицом Синише Михајловића уписао 10 утакмица за Србију, али после тога више није позиван у национални тим. Ипак, ни за чим не жали...

„Отишао сам из Србије 2008. године, и у Италији сам правио каријеру без скандала. Ето, фали ми још 11 утакмица да упишем 300. меч. После Синише Михајловића и Дејана Станковића сам ја ту најдуже и највише времена провео у Италији. Не тежим ка томе да будем испраћен нешто специјално, ко ме познаје, зна какав сам. Није ми то проблем, не патим од тога. Циљ ми је сада тих 300, имам још годину и по дана уговора са Ђеноом, недавно сам изашао из повреде предњих укрштених лигамената, најбитније ми је да сам се опоравио. По завршетку каријере планирам да останем с породицом да живим у Италији“, поручио је скромни момак из Обреновца Иван Радовановић.

► Нови шокантан пораз Локомотиве: „Николићев тим је пропао“ /видео/ 

► Један човек је пре 25 година променио фудбал, а сада би то да уради и бивши селектор Србије

► Млади Рус је скоро потпуно слеп, али је његова љубав према фудбалу јача од хендикепа

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала