Сума и Марковић имају заједнички јубилеј, али и исти „мач над главом“

© AP Photo / Darko VojinovicСејдуба Сума
Сејдуба Сума - Sputnik Србија
Пратите нас
Осма узастопна победа фудбалера Партизана је донела куриозитетан јубилеј за двојицу црно-белих играча – то су Лазар Марковић и Сејдуба Сума.

Партизаново дете и доскора појачање у историји београдског клуба су против екипе Младости из Лучана одиграли 96. утакмицу за Партизан.

Владимир Стојковић - Sputnik Србија
Партизан се извукао из нокдауна – главу су му сачувала три пара рукавица

Обојица су то учинила кроз два мандата, Марковић је од 2011. до 2013. био део тима Партизана, а вратио се пре више од годину дана.

Са друге стране, Сума, који је 2017. године плаћен Словану из Братиславе 1,65 милиона евра, али се није добро снашао и потом је прослеђен на позајмицу у Макаби из Хаифе.

Бивши тренер Саво Милошевић је одлучио да врати репрезентативца Гвинеје, пружи му још једну шансу и није погрешио – Сума је заиграо онако како се од њега очекивало и дао значајан допринос тиму.

Ипак, упркос јубилеју, ствари нису тако сјајне за Суму и Марковића, пошто је актуелни тренер Александар Станојевић јавно износио критике на њихов рачун.

Имали су проблеме са повредама у овој сезони, нису успевали да ухвате прави ритам, а све то је резултирало честим изостављањем из стартне поставе.

„Код мене је све јасно, прва ствар, ја играм тимски, код мене нема да је неко стандардан. Под два, то што он игра добро, ја ћу му показати респект. Под три, мора да се игра у континуитету, играће само онај ко је у служби тима. Резултати су мерило, ја немам ништа ако он буде данас најбољи, сутра најбољи, а онда трећи пут не добијемо. Тако нисте у конкуренцији за титулу. На све се то односи, а нарочито на њега“, рекао је Станојевић о Суми.

Критике су упућене и на рачун Марковића.

„Годину дана је стално у неким повредама. Није му лако, мада његов статус уопште није споран, али ће морати да поправи неке ствари. То што је дао голове Вождовцу и Младости је добро, међутим важније ми је како је добро ушао у те утакмице. Како тренира – неће играти, али ипак је дете Партизана, не би требало о њему да се расправља на такав начин“, истакао је Станојевић.

Полусезона је завршена, Станојевић је за зимски прелазни рок већ најавио корекције и промене у тиму и сасвим је јасно да Сума и Марковић немају довољно добар став према обавезама да би се он према њима постављао „као да су му из ока испали“.

► „Отеран сам из Звезде због малог фудбала, вратио сам се, нисам успео, али – трећа срећа“

► Терзић причао о селектору, па „пецнуо“ Видића: Сујета великих је огромна

► Звездина темпирана бомба je експлодирала кад јој време није

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала