Забранили му да се врати кући и кривицу свалили на Мишка Ражнатовића?!

© AFP 2023 / JEFF PACHOUDГершон Јабуселе, лево, и Тома Ертел, десно
Гершон Јабуселе, лево, и Тома Ертел, десно - Sputnik Србија
Пратите нас
Иако је француски кошаркаш Тома Ертел неколико година члан Барселоне, то није сметало челницима овог клуба да га, буквално, оставе на аеродрому у другој држави.

Барселона је уторак била гост Анадолу Ефеса у 16. колу Евролиге, где је доживела пораз резултатом 86:79.

Међутим, та утакмица није избила у први план. Ни у други, па ни у трећи.

Све је почело тако што се Барселона осетила преварeном, па је због тога доведена у питање будућност и Еретела, али и некадашњег играча Партизана, Леа Вестермана.

Како је навео шпански лист „Мундо депортиво“, каталонски клуб је сматрао да је преварен од стране Ертела и његовог представништва – агенције „Беобаскет“ коју води свима добро познати агент Мишко Ражнатовић.

Барселона и Ертел су планирали да се растану и искусни плејмејкер је требало да пређе у редове Фенербахчеа, односно да по завршетку утакмице са Ефесом остане у Истанбулу и потпише уговор са новим клубом.

​Тако је, наводно, барем Барса мислила, па је уједно договорила сарадњу са поменутим Вестерманом, такође чланом „Беобаскета“, који је био на излазним вратима Фенербахчеа.

Кошаркаш Френк Камински - Sputnik Србија
Американац српске крви поново „заврнуо” Кокошкова

Лео је у међувремену раскинуо сарадњу са Фенером и постао слободан играч, али је његов договор са Барсом, наводи „Мундо депортиво“, „потпуно парализован“, баш као и Ертелов са његовим новим клубом. Који год то био.

Како наводи шпански лист, Ертелу није падало на памет да пређе у Фенербахче, већ у редове њиховог „вечитог ривала“ Реал Мадрида, што се челницима клуба није свидело.

Екипа из Блаугране због тога је реаговала сурово – и Ертела је оставила на аеродрому у Истанбулу, забранивши му да уђе у авион за Шпанију, пренели су „Јурохупс“ и „Спортандо“.

​Како се наводи, Ертелу је цела породица и даље у Барселони и он, заједно са својим представницима, због целе ситуације започне судски процес против Барселоне.

Тренутно није познато да ли је Барселона толико љута да је отказала договор са Вестерманом, а неки медији наводе да је уговор већ био потписан и да је Вестерман требало да буде у авиону за Барселону по завршетку утакмице са Ефесом.

Поједини изводи, попут поменутог „Мундо депортива“, са друге стране наводе да од договора нема ништа – јер Вестермана представља агенција Мишка Ражнатовића, на коју је Барселона љута због наводних махинација Ертела.

Оно што додатно компликује ове несрећне околности је то што Барселона, како ствари стоје, није потписала споразумни раскид уговора с француским кошаркашем, па то практично не мора ни да уради све до истека текућег договора.

Бројни европски кошаркаши – уједно и бивши чланови Барселоне, Малклом Дилејни и Кевин Серафан – оштро су критиковали одлуку клуба и истакли да је и током њихових мандата било проблематичних дешавања.

Нешто после поноћи између уторка и среде огласила се шпанска Асоцијација професионалних кошаркаша, која је такође стала на страну Ертела.

Никола Јокић и Мајк Мелоун - Sputnik Србија
Велики новац променио је многе, не и Николу Јокића

„У 00.30 играч је седи 'заборављен' у непознатом граду јер му клуб није дозволио да се врати кући. Да ли одговорнима за ово морамо уопште да објашњавамо колико је све ово неодговорно, поготово због ситуације са вирусом корона. Постојили у њима трунка људскости?“, навели су из ове организације и додали да су у контакту са играчем којем помажу да се врати кући.

Очекује се да се једна или обе „зараћене“ стране ускоро огласе, а оно што једино делује као сигурно је да је Вестерману створен проблем ни кривом ни дужном.

Обрадовић бесан после дебакла Звезде: Срамотно!

Бруклин разбио Голден Стејт, Клиперсима дерби Лос Анђелеса /видео/

Немања Недовић затрпао кош Макабија! /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала