Нова година и Божић само у кући: Тиодоровић изнео став лекара из Кризног штаба

© Tanjug / Зоран ЖестићДочек Нове године у Београду
Дочек Нове године у Београду - Sputnik Србија
Пратите нас
Дочека Нове године у кафани неће бити. Неће бити организованог дочека ни у хотелима ни на било ком другом месту. Медицински део кризног штаба је против тога и уверени смо да ће сви у кризном штабу то подржати. Нову годину, као и Божић, треба дочекати у кући, у кругу најближе породице, рекао је члан Кризног штаба епидемиолог Бранислав Тиодоровић.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић изјавио је данас да мисли да не постоји шанса да угоститељски објекти раде за дочек Нове године. Он додаје да ће ти објекти вероватно радити 31. децембра до 20 сати, док ће 1. јануара све бити затворено.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић - Sputnik Србија
Тиодоровић упозорава за Спутњик: Србија мора да спречи увоз новог соја короне!

Тиодоровић је рекао да ће 2. јануара радити само продавнице прехрамбрених производа и достава хране, као и апотеке и пумпе у делу за точење горива, преноси Танјуг.

Он је потврдио да ће овог викенда све радити до 20 сати - и угоститељски објекти и тржни центри како би се продужетком радног времена смањиле гужве.

На данашњој седници Кризног штаба одлучено је да за викенд све ради до 20 сати - тржни центри, угоститељи, малопродајни објекти, услужне делатности.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је за Танјуг да је Кризни штаб прихватио предлог Града Београда и Привредне коморе Србије да за овај викенд буду релаксиране мере које су важиле претходна два викенда и да сви угоститељски, малопродајни и други објекти могу да раде до 20 сати.

„То значи да ћемо наставити режим који је усвојен од понедељка до петка, а да ће се у понедељак поново радити до 20 сати, с тим што ће Кризни штаб у понедељак заседати и донети одлуке у вези са Новом годином, односно данима од 31. децембра до 3. јануара“, појаснио је Весић.

Скадарска улица у Београду - Sputnik Србија
Спутњик сазнаје: Радно време продавница и угоститеља за викенд до 20 сати

 Навео је да је здравствени део Кризног штаба био против релаксације мера, јер сматрају да још увек није довољан број мање заражених људи да би се мере попуштале.

„Разумем њихове аргументе и веома их поштујем. То су људи који се боре за животе људи, али са друге стране драго ми је што је већина Кризног штаба уважила аргументе економије, а то је да се боримо за радна места и да привреда ради“, рекао је Весић.

Додао је да верује да је на овај начин нађена права мера између тога да привреда ради, односно да се сачувају радна места за грађане, а да се, са друге стране, спроводе мере здравствене заштите.

Весић је истакао да ће се инсистирати на томе да се појачају контроле, посебно у тржним центрима, где се очекује већи број људи због Нове године, како би се у тим објектима поштовале мере.

Прочитајте још:

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала