Тројица испред Новака – српски тренисер проглашен за четвртог најбољег спортисту Европе

Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, проглашен је за четвртог најбољег спортисту у Европи у анкети коју је спровела агенција ПАП.

У избору су учествовале новинске агенције, 63. пут по реду.

Роберт Левандовски - Sputnik Србија
Поледица за Спутњик: Левандовски није могао да игра у Звезди, а сад је бољи од Месија и Роналда

За најбољег спортисту је проглашен пољски фудбалер Роберт Левандовски који је Бајерн Минхен водио до титуле првака Европе у Лиги шампиона.

Ђоковић је добио са 85 гласова, док је победник имао скоро стотину више – чак 180.

Између Новака и Роберта нашли су се још и Луис Хамилтон на другом месту и Армонд Дуплантис на трећем.

Британски возач Формуле 1 је ове године освојио своју седму титулу у најбржем циркусу на свету и изједначио је рекорд Михаела Шумахера, док је атлетичар Дуплантис постао рекордер у скоку увис са 6,18 метара.

Хамилтон је имао 176 бодова, Дуплантис 169, док је Левандовски постао тек трећи Пољак коме је пошло за руком да буде изабран за најбољег спортисту Европе.

Новак је у години обележеној пандемијом и паузом коју је спорт претрпео пролетос, освојио четири титуле на АТП туру, укључујући и свој 17. Гренд слем трофеј у Аустралији.

Завршио је годину на првом месту по шести пут у својој каријери, чиме се изједначио са Питом Сампрасом и оставио иза себе Рафаела Надала, Роџера Федерера и Џимија Конорса.

Управо је Надал пети иза Ђоковића са 72 бода, док су међу најбољих десет спортиста “Старог континента” још и словеначки бициклисти Примож Роглич и Тадеј Погачар, грчки кошаркаш Јанис Адетокумбо,пољска тенисерка Ига Свјонтек, те норвешка скијашица Тереза Јохауг.

► Федерер ипак чека Ђоковића и Лајовића у Аустралији!

► Рубљову не смета забрана: Шта год они причали, сви ће знати да сам Рус!

► Чувени тенисери стали у одбрану „прогнаног“ Ђоковића

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала