Новак: Санкције ће се негативно одразити на „Северни ток 2“, али ће бити завршен

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаИзградња гасовода „Северни ток 2“
Изградња гасовода „Северни ток 2“  - Sputnik Србија
Пратите нас
Изградња магистралног гасовода „Северни ток 2“ се налази у високом степени приправности, пошто су за њега заинтересовани европски партнери, саопштио је потпредседник Владе Русије Александар Новак.
„Северни ток 2 је се налази у високом степену приправности. Он је комерцијални пројекат за који су заинтересовани. Пре свега, наши инострани партнери, европски партнери су заинтересовани за испоруку високо еколошког извора енергије. Сигуран сам да ће Северни ток 2 бити завршен, тим пре што су у току завршни радови“, рекао је Новак телевизији Русија 24.

Он је навео да ће се санкције, о којима се сада говору, негативно одразити на комерцијалне пројекте.

„Мораћемо се некако прилагодити, ако такве мере предузму држава које покушавају да зауставе реализацији оваквих пројеката. Већ постоје такве мере. Наставићемо да радимо, као што смо радили у тим условима“, додао је он.

Раније је агенција Ројтерс, позивајући се на изворе упознате са ситуацијом, саопштила да администрација америчког председника Доналда Трампа планира да усвоји нови пакет санкција против пројекта „Северни ток 2“ у блиској будућности. Истакнуто је да ограничења вероватно неће бити усмерена на владу или званичнике.

 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала