Будућност је пред ЕПС-ом – каква? /видео/

Пратите насTelegramOdyssey
Реорганизација, реструктурирање, дерегулација... само су неки од појмова који су се појављивали и о којима се још говори, у политичким наступима, на стручним конференцијама, за кафанским столом...по питању транзиције ЈП Електропривреде Србије.

Процес најављиван, започет и недовршен. Пут ЕПС-а из јавног предузећа, насталог од некадашње Здружене електропривреде Србије до модерне, успешне профитабилне компаније још траје и чини се да се циљ назире. Проблем је само у томе што тај циљ, изгледа, ни сами креатори процеса нису баш до краја дефинисали, па је нејасно како ће нови ЕПС функционисати на ту задату а недоречену тему.

О томе шта је до сада урађено, да ли се и где грешило, да ли смо слепо копирали друге, слушали ино налоге, не сагледавши да ли они ЕПС-у и држави Србији, чије је највеће предузеће, доносе баш бољитак или... шта још и како треба да се уради да би ЕПС био успешна, профитабилна компанија, конкурентна на домаћем и иностраном тржишту, једном речју – да остане и одиста буде замајац привреде Србије (поштапалица коју многи воле да користе) у данашњој „Енергији Спутњика“ Јелица Путниковић разговара са мр Жељком Марковићем, лидером за енергетику и индустрију у консултантској куц́и „Дилојт Србија“, који је као директор ЕПС Снабдевања и ЕПС Дистрибуције и сам учествовао у процесима досадашње транзиције ЕПС-а.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала