Четири године није пропустио ниједну утакмицу – у најчуднијем клубу на свету

© REUTERS / SERGIO PEREZИњаки Вилијамс
Ињаки Вилијамс - Sputnik Србија
Пратите нас
Фудбалска планета бруји од рекорду Леа Месија који је надмашио славног Пелеа по броју голова за један клуб, постигавши 644 гола за Барселону, али је у истом колу у Примери постављен још један рекорд, а његов власник је Ињаки Вилијамс.

Наиме, тамнопути Баскијац од априла 2016. године није пропустио утакмицу у шпанском шампионату, што је заиста невероватан податак, ако се узму у обзир препреке и виду повреда, прехладе, црвених картона или пет жутих који са собом повлаче суспензију од једне утакмице.

Нападач Баскијаца прво је 18. децембра против Уеске (2:0) изједначио рекорд легенде Реал Мадрида Алфреда ди Стефана, који је у периоду од 1953. до 1959. године нанизао 171 узастопни меч, док је четири дана касније у ремију са Виљареалом (1:1) постао власник новог рекорда са 172 узастопна меча у Примери за Атлетик Билбао.

​Заиста је фасцинантан податак да Ињаки готово пет година није паузирао у првенству. Откако је ушао у 34. колу против Атлетико Мадрида, заменивши легенду клуба Икера Муниаина 20. априла 2016. године, одиграо је сваки меч у Примери у сезонама 2016/17, 2017/18, 2018/19, као и досадашњих 15 утакмица у овој сезони.

Српски голман Марко Дмитровић са 11 пива за сваки гол који му је дао Лео Меси - Sputnik Србија
Дмитровић за Спутњик: Стигло пиво од ванземаљца Месија, попићу једно за Нову годину

Узимајући у обзир суве статистичке податке, Вилијамс је 149 сусрета почео као стартер, док је преосталих 23 улазио уписао улазећи с клупе, постигавши 34 гола и променивши чак четири тренера.

Ињаки Вилијамс ове сезоне можда није у форми, с обзиром на то да је постигао три гола и уписао две асистенције на 15 утакмица, али бар може да се похвали чињеницом да је поставио нови рекорд по броју узастопних одиграних мечева у Примери.

Прилику да додатно поправи рекорд имаће у последњем дану ове календарске године, јер 31. децембра Атлетик на свом „Сан Мамесу“ дочекује Реал Сосиједад.

► Руски тренер као Мараја Кери /видео/

► У легендарној „седмици“ је давио ривала – и остао без казне /фото/

► Деценијска животна драма славног фудбалера: „Хоћу да умрем на терену“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала