Богдановић први пут о скандалу који је уздрмао НБА

© AFP 2023 / Kevin C. CoxБогдан Богдановић, Атланта Хокс
Богдан Богдановић, Атланта Хокс - Sputnik Србија
Пратите нас
Богдан Богдановић, кошаркаш Атланте Хокс, први пут је причао о пропалом договору Сакрамента и Милвоки Бакса у ком је он био централни део.

Милвоки Бакси желели су да доведу Богдановића путем „сајн енд трејд“ опције, односно да српски играч прво потпише уговор са Кингсима, али да затим буде послат у Баксе.

Богдан Богдановић - Sputnik Србија
Невероватна ситуација у НБА лиги – и Богдан Богдановић као главни актер

Две стране су се наводно договориле, сви светски медији су то пренели, али постојао је „мали“ проблем. Кингси и Бакси преговарали су када је било забрањено, пошто Богдановић, као слободан кошаркаш, није смео да разговара ни са једном екипом док не почне прелазни рок.

НБА је строго забранила да се прича са играчима пре почетка „пијаце“, те је договор између Милвокија и Сакрамента пропао.

Богдановић је у интервјуу за Атлетик први пут причао о овом случају.

„Када се вест појавила, помислили смо: 'Шта се дођавало дешава?'. Нисам био сигуран, нисам знао шта се дешава“, рекао је Богдановић.

Српски кошаркаш потом је додао да се осетио „изданим“.

„Ништа није било у мојим рукама. Када сам видео твитове о мом преласку у Милвоки, нисам био сигуран шта се догодило, ухваћен сам без гарда. Претходно су ми причали да сам важан део тима, да желе да останем и онда су урадили то што су у радили и тотално ме шокирали. Када вам неко разбије поверење на такав начин, ништа му више не верујеш“, рекао је Богдановић и детаљно описао како се осећао:

„Та вест је дошла у 2 ујутру по времену у Србији и баш сам био збуњен. Питао сам свог агента како је могуће да сам трејдован као ограничено слободан агент? Он је пробао да ми објасни шта то све значи и причали смо читавог лета о мојој ситуацији и како чекамо понуде и да видимо хоће ли их Сакраменто изједначити“.

Милвоки Бакси касније су кажњени одузимањем пика друге рунде на НБА драфту.

Богдановић је касније потписао четворогодишњи уговор са Атлантом Хокс вредан 72 милиона долара. Кингси су имали шансу да изједначе понуду и задрже српског играча, али је нису искористили.

Богдан Караичић за Спутњик: Саша је причао са Недовићем, дајмо Игору шансу да помогне Србији

Боби погађао тројке ко Пеђа, штета што је тренер „слеп“ /видео/

Невероватна ситуација у НБА лиги – и Богдан Богдановић као главни актер

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала