Владика Јоаникије: Пуноћу празника доживимо у својим домовима

© Фото : Спутњику уступила Митрополија црногорско-приморскаМитрополит Јоаникије
Митрополит Јоаникије - Sputnik Србија
Пратите нас
Иако ове године православни хришћани Божић по Јулијанском календару обележавају у отежаним условима, због епидемије новог корона вируса понајвише, то сигурно неће бити препрека да у својим домовима доживе пуноћу празничне радости, порука је владике Јоаникија, који обавља и дужност администратора Митрополије црногорске приморске.

У Посланици поводом предстојећег Бадњег дана и Божића, Јоаникије који је епископ будимљанско-никшићки, каже да добри хришћани никада не дозвољавају да им спољашња ограничења, па ни епидемиолошке мере, које треба поштовати, угрозе веру, пригуше молитву или спрече милосрђе.

„Напротив! Многи људи добре воље, посебно лекари и медицинско особље, од којих су не мали број њих православни верници, показали су се као хероји овог времена у њиховој неустрашивој борби за спасење оболелих од смртоносне пандемије“, наводи се у Посланици.

Радост празника нас, каже владика, уздиже изнад наших слабости и даје нам снагу да одбацимо сваку мржњу и подозрење и да љубимо једни друге.

Божић ћемо, каже, најлепше прославити ако пред колевком Богомладенца Христа одбацимо наше међусобне поделе, старе и нове, које трују наш живот и угрожавају будућност Црне Горе, преноси Танјуг.

„Нека се уместо мржње и злопамћења усели у наша срца љубав према ближњима, нека буде што више братских загрљаја и радосних божићних поздрава, широм наше вољене Отаџбине и целе хришћанске васељене“, поручио је Јоаникије, уз традиционални божићни поздрав:

„Мир Божји, Христос се роди“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала