„Дебела си, батали спорт“: Американка цео живот „на тапету“, тужила је и мајка

© AFP 2023 / AL BELLOТејлор Таунсенд, америчка тенисерка
Тејлор Таунсенд, америчка тенисерка - Sputnik Србија
Пратите нас
Америчка тенисерка Тејлор Таунсенд отворено је говорила са изазовима са којима се суочавала током каријере.

Таунсенд има 24 године и тренутно је 61. на ВТА ранг листи, а успех каријере остварила је прошле године, када је дошла до полуфинала УС опена у дублу.

Само месец дана након тог подвига, у октобру је објавила и да је већ неко време трудна.

Новак Ђоковић на Вимблдону 2019. године - Sputnik Србија
Ментална громада из Србије које се плаши цео свет /видео/

Тејлор није ни прва ни последња тенисерка која је одлучила да затрудни усред каријере, односно током периода у којем би требало да се бори за што бољи ренкинг.

Ипак, такве одлуке су реткост, али не толико колико раније.

„Пре 15 година, ако затрудните - то је било то, крај каријере. Сада се све променило и мислим да је спорт еволуирао толико да је све то део живота једне жене. Жене затрдуне, добију децу, али то не би смело да их заустави да раде то што раде. Нити да их помери са пута на којем су биле до тада“, искрена је Таунсенд.

​Американка није наступила ни на једном турниру од поменутог УС опена, а очекује да се породи у марту, до када се неће враћати на Турнеју.

Она је открила и да су јој због килаже многи људи говорили да не и требало да се бави тенисом – и то када је имала само четири године.

„Превише си дебела, не можеш да се крећеш, мораш да престанеш, нећеш успети, превелика си... све те глупости су ми говорили. То све слушам од када сам кренула да се бавим тенисом“.

Ситуација је ескалирала до те мере да су јој из Тениског савеза САД рекли „да није довољно спремна“ за јуниорски УС опен 2012. године – иако је тада била најбоља јуниорка света.

Ништа се није променило ни до прошле године, када су јој на поменутом УС опену – који је играла трудна – понављали сличне ствари.

„У једном тренутку сам престала било кога да слушам и рекла себи да морам да будем задовољна собом. Знала сам да никада нећу изгледати као они и то ми је било океј. То ме није спречило да их све разбијем. Све што су говорили да ми је проблем сам користила како бих себе катапултирала ка успеху.

Неумесни коментари помогли су јој да очврсне и да зна шта да очекује као мајка.

​„Све то ми је помогло да сазрим и да будем спремнија када будем имала дете. Буквално ћу се побити са неким ко мом четворогодишњем детету каже да нешто не може или не сме. То је потпуно лудо. Такви људи никада неће бити око мене“.

Поменути проблеми нису једини са којима се Тејлор суочила током професионалне каријере, далеко од тога.

Американка је открила да тренутно води правни спор против сопствене мајке, која је тражила финансијску накнаду од одређених спонзорских уговора.

„Морала сам да направим 'чистку' и да се решим свог ђубрета. Сада сам трудна, имаћу дете и не играм тенис“, каже Таунсенд.

Лајовић за Спутњик о Новаковој трци, хаосу 2020. године и „политичкој ситуацији“

Ђоковић почиње од Надала и Тима, чека се Србинов највећи мрзитељ

Хрват о Новаку: Он, јадан, није имао среће /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала