Да ли је Звезда дорасла изазову који је пред њом?

© Фото : Фото: ФК Црвена звездаФудбалери Црвене звезде пред почетак припрема за пролећни део сезоне 2020/21
Фудбалери Црвене звезде пред почетак припрема за пролећни део сезоне 2020/21 - Sputnik Србија
Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде окупили су се за почетак зимских припрема, а уз све то говорило се и о прелазном року.

На окупљању црвено-белих за пролећни део сезоне није било Ричмонда Боаћија и Секуа Саногоа, чија је судбина, ипак, добро позната.

Боаћију је истекао уговор, а спортски директор клуба Митар Мркела је открио да му нови неће бити понуђен.

Што се Саногао тиче, њему је истекла позајмица из Ал Итихада, али је он „веома близу да потпише уговор са Звездом“.

Црвено-беле ће врло могуће појачати искусни штопер Душко Тошић, некадашњи члан Звезде и репрезентације Србије.

„Тошић је неко кога знам још из Омладинске школе. Одличан је фудбалер и човек, врата су му отворена. Обавили смо разговоре, тренутно је у иностранству и чекамо изјашњење“, изјавио је Мркела.

Генерални директор клуба Звездан Терзић је потврдио да се чека одлука Тошића, али је додао да Звезда „неће гомилати играче“.

Марко Марин, који је до претпрошле године био капитен екипе, се, како ствари стоје, неће враћати. Разлог је његов уговор са Ал Ахлијем.

Француски крилни нападач Аксел Бакајоко, о којем смо претходно писали, је представљен навијачима, а задужио је дрес да бројем седам.

Он је дошао из Интера и потписао уговор на три и по године.

Њему ће друштво на другом крилу најчешће правити Александар Катаи, који, нажалост, неће моћи да буде део зимских припрема због болести.

Миодраг Гроф Божовић - Sputnik Србија
Гроф Божовић за Спутњик: На Маракани лопта другачије скаче

„Остаће у Београду на даљем лечењу. Очекујемо да се прикључи у фебруару, а, што се датума тиче, још увек не знамо. Морамо да видимо са докторима, али сам задовољан како тече опоравак и сви смо оптимисти“, рекао је о Катаију тренер црвено-белих Дејан Станковић.

Причало се и о статусу штопера Немање Милуновића, којем уговор истиче у јуну ове године.

„Неспорна је жеља да наставимо сарадњу. Не би требало да буде ништа спорно, наставићемо разговор са његовим агентом и очекујем да ће остати још дуго у Звезди“, изјавио је Терзић.

Црвено-бели нису најавили конкретну продају неког од играча, али да је понуда било – било је.

Терзић је навео да су стигле понуде за Ел Фардуа Бена и Милоша Дегенека, али и да, барем тренутно, нема јасног става везаног за одлазак играча.

„Можда оду обојица, а можда и остану. На тржишту се никада не зна шта може да се деси, а у складу са њиховим одласком биће и долазака“, објаснио је први човек клуба са „Маракане“ и додао да је било понуда и за младе играче – конкретно Вељка Николића, Његоша Петровића и Жељка Гаврића – али да оне (барем за сада) нису разматране.

Славољуб Ђорђевић, српски фудбалски тренер - Sputnik Србија
Да ли у Србији стасава нови Дијего Симеоне?

Првом тиму црвено-белих прикључен је и млади, двадесетогодишњи везиста Ричард Одада, који је прошле године дошао у клуб и одмах завршио у развојном тиму Графичару, за који је одиграо 24 утакмице.

„Од њега очекујемо много. Ако нико не оде и још један странац дође, онда имамо седам странаца, а на терену (према правилима Суперлиге прим. аут.) могу да играју само четворица. Требало би да буде више, да се повећа број барем на пет“, испричао је Терзић.

Пред челницима црвено-белих су неке битне одлуке од којих ће зависити не само ова сезона, већ и наредна. Само један одлазак, односно долазак, може да промени цео ток сезоне. Да ли су дорасли задатку, остаје да видимо.

Звезда сезону наставља утакмицом Линглонг Суперлиге Србије 6. фебруара, када гостује у Новом Пазару. Први велики изазов очекује их 18. фебруара када се игра први део двомеча са Миланом, у првој нокаут фази Лиге Европе.

Председник Звезде за Спутњик открио да ли ће звати Савићевића против Милана

Ибрахимовић се опоравио, креће да бруси форму за Звезду

Звездин трагичар ─ од Лиге шампиона до петолигаша за годину дана

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала