Нови пројекат у Шпанији већ дели лекције, укључен и Србин

© AFP 2023 / ANDER GILLENEAТакефуса Кубо
Такефуса Кубо - Sputnik Србија
Пратите нас
Хетафе, клуб из предрагађа Мадрида, чији је члан стандардни српски репрезентативац Немања Максимовић, довео је два озбиљна појачања за наставак Примере, а оно што је посебно интересантно, је да су у питању фудбалери Барселоне и Реал Мадрида.

Да, добро сте прочитали. Карлес Алења из каталонског дива и Такефуса Окубо члан клуба из престонице Шпаније, обукли су дрес омаленог Хетафеа и већ су одиграли прву утакмицу.

​Погађате? Хетафе је рутински победио у гостима, пао је Елче резултатом 3:1, а поменути дуо већ је побрао симпатије публике и значајно је кумовао у тријумфу. То се пре свега односи на Јапанца, који је кумовао код два последња гола.

Фудбалски свет навикао је да "велики" купују од "малих", па је досад било сасвим нормално да Хетафе и остали слабији клубови продају славном Реалу и Барселони, али изгледа да су се времена променила.

И то је право освежење.

Додуше, није тим Немање Максимовић откупио права на поменуте фудбалере, већ их је само позајмио, што не умањује утисак да су направили страховит посао. Страшна ствар.

Карлес Алења, узданица Барселоне, везиста рођен 1998. године пројектован је да буде наследник Ћавија и Инијесте, али то никако да постане. Доласком Кумана, вратио се корак назад, па је челични Холанђанин дао "зелено светло" да оде на фудбалско усавршавање у предрађе Мадрида, где ће имати куд и како бољу минутажу, те ће се искалити и испрофилисати у стандардног централног везног, који би у скоријој будућности требало да буде ослонац игре Барселоне и човек који ће заменити Серхија Бускетса.

Тренер Хетафеа Хозе Бордалас већ трља руке, с обзиром на то да је Пујолов имењак одиграо свих 90 минута у победи над Елчеом.

Одлично је изгледао на терену  са Немањом Максимовићем, а тек се маестрално разумео са Такефусом Кубом, који је ушао у игру уместо Србина средином другог полувремена.

​Брзоноги крилни фудбалер који је 2019. године стигао у Реал Мадрид из Токија, није успео да се наметне на "Сантијаго Бернабеуу", већ га краљевски клуб упорно шаље на каљење, па му је Хетафе трећи клуб на листи, после селидбе у Маљорку и Виљареал.

Кубо не треба да брине за своју будућност, пре свега јер има тек 19 година, а већ има сасвим солидан стаж на Пиринејима и прети да постане опасна звезда.

Френк Лампард - Sputnik Србија
„Роман Абрамович ми је променио живот, али не очекујем посебан третман“

Било га је милина гледати против Елчеа, када је у 61. минуту уместо Максимовића крочио на терен.

Променио је ритам утакмице, убрзао драстично игру Хетафеа, који не игра баш претерано брз фудбал, колико воли да има лопту у ногама и да игра на посед.

Кубо, који је ушао при резултату 1:1, започео је акцију код другог гола гостујућег тима који је постигао Мата, да би у завршници помогао екипи да се домогне пенала, који је Анхел рутински реализовао за коначних 3:1.

Интересантно је да је први погодак за Хетафе постигао Марк Кукуреља, такође дете Барселоне, којег се клуб с "Ноу Кампа" олако одрекао 2019. године.

​Бордаласов тим је тренутно 13. у Примери са 20 бодова из 17 одиграних утакмица, али је јасно да ће са новајлима из Реала и Барселоне, који су ту на привременом раду, у свакој утакмици јуришати на три бода, па макар и с друге стране били Атлетико или већ горе поменути великани.

► Деки је опростио грехе Звездиној „темпираној бомби“ /видео/

► Дете Пари Сен Жермена стиже у Ивањицу /видео/

► Спутњик сазнаје: Србија је дала рок Пиксију

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала