Оболео од ковида док је чекао другу дозу „Фајзерове“ вакцине

Пратите нас
Британски медицинар добио је корона вирус месец дана након што је добио прву дозу вакцине – само неколико дана након што му је отказана друга доза.

Дејвид Лонгден (43) је био један од првих људи на свету који су добили „Фајзерову“ вакцину, 8. децембра, дан након што је почела вакцинација у Великој Британији, рекао је он за „Велс онлајн“.

Другу дозу „Фајзерове“ вакцине требало је да добије 5. јануара, али је то отказано због промене плана британске владе која жели да бар једну дозу добије што већи број становника.

Водећи здравствени радници у Великој Британији су саветовали да се две дозе вакцина компаније „Фајзер“ и „Астра зенека“ дају у размаку од 12 недеља, мада је првобитно речено да би размак требало да буде 21 дан.

Лонгден је сазнао да је позитиван на ковид 19 у петак, 8. јануара, и сада је у самоизолацији у свом дому у Понтиприду, како не би био у близини његовог партнера Ендруа Прајса.

Лонгден ради у болници „Принцеза Велс“ у граду Бриџенду, а рекао је да влада мора да заштити раднике који су на првој линији фронта у борби против ковида, преноси Танјуг.

„Ван посла сам неколико дана док је одељење за хитне случајеве где радим пренатрпано пацијентима. Бриџенд је једна од области Велса са највећим бројем оболелих. Такође, у опасности сам да заразим партнера. Он је дијабетичар и има још неких здравствених проблема. Да су ми дали другу дозу када је требало, сада бих био миран“, рекао је Лонгден.

Он је почео лоше да се осећа 7. јануара, одмах се тестирао у граду Мертир Тајдфил и 24 сата касније му је потврђено да је оболео од ковида 19.

„Имао сам главобољу и онда ми је глава била језиво хладна. Дан пре тога сам имао дијареју, а онда сам се осетио малаксалим и летаргичним. Након тога ми се нагло погоршало стање и имао сам многе симптоме типичне за ковид – привремено сам изгубио чуло мириса, укуса, али хвала богу, нисам имао повишену температуру“, открио је Лонгден.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала