Додик: Због иконе се води харанга, иако је Украјина и не тражи

© Фото : РТРСДодик поклонио Лаврову икону у позлати стару 300 година
Додик поклонио Лаврову икону у позлати стару 300 година - Sputnik Србија
Пратите нас
Српски члан и председавајући БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је ситуација у правосуђу БиХ катастрофална и да би појединци били задовољни када би неки функционери из Српске били осуђени на вишегодишње затворске казне. Кao илустрацију навео је случај иконе.

„Пример за то је икона у вези са којом се непрекидно води цела харанга, иако је не потражује Украјина. Постоји изјава из Агенције за координацију полицијских тела БиХ, која је надлежна за сарадњу са Интерполом, да Интерпол нема података о потраживању иконе“, навео је Додик.

Он је у интервјуу Срни рекао да некима, међутим, уопште то није важно, и остали су неми на причу када је Фахрудин Радончић рекао да је амбасадор БиХ у Пакистану издао више од 3.000 лажних виза како би људи могли ући у БиХ, а међу њима је било и безбедносно опасних.

Тај података, истакао је, свима је био неважан.

Он је рекао да из Украјине никада није добио одговор да ли траже икону, нити су достављени било какви подаци у вези са њом.

„Уколико Украјина докаже да је тражила икону пре датума када сам имао састанак са министром спољних послова Русије Сергејом Лавровом, прихватићу да им је предамо“, река је Додик.

Међутим, овде је само важно да будем нападнут, исто као и Драган Човић (лидер ХДЗ-а) и његови сарадници.

„Све то довољно говори о правосуђу у БиХ“, поручио је Додик.

Говорећи о мигрантској кризи у БиХ, Додик каже да је сагласан са ставовима градоначелника Бихаћа Шухрета Фазлића за које сматра да су рационални.

„ЕУ је полуприватној организацији за миграције доделила 75 милиона евра, а институцијама БиХ три милиона евра. Потпуно је нејасна ситуација, јер је очигледно да ће бити потребна истрага о злоупотреби средстава“, казао је Додик и додао да је број миграната смањен у БиХ и да их сада има од шест до осам хиљада.

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала