„Миљанов корнер“ – Човић: Не радују ме резултати Партизана, Саша је себи набио тензију /видео/

Небојша Човић у емисији Спутњик спорт: Миљанов корнер
Небојша Човић у емисији Спутњик спорт: Миљанов корнер - Sputnik Србија
Пратите нас
Небојша Човић, први човек Кошаркашког клуба Црвена звезда, био је први гост нове емисије – „Спутњик спорт: Миљанов корнер“.

Човић је пред почетак Евролиге изјавио да је циљ његовог клуба борба за високо место на табели, али, за сада, резултати нису испоштовали планове.

„Наш концепт јесте био да пробамо да се боримо за завршни део Евролиге. Неочекивано је испало све како је испало. Мало сам разочаран у неке ствари које су се догодиле, нисам их очекивао, а ја не спадам у људе који су неискусни и који иду на 'хуку-буку'. Ја потезе које правим увек детаљно анализирам и, искрено вам кажем, нисам очекивао да ће нам се ово догодити током сезоне“.

Црвено-бели су недавно променили и тренера, пошто је Сашу Обрадовића заменио Дејан Радоњић.

„Мислим да је Саша сам себи набио превелику тензију и превелика очекивања. Ја сам му током једног разговора рекао да не може никад да сване пре јутра, да је дугачка сезона и да ће у њој бити лепих и тешких тренутака. Мислим да је њега изјела та велика тензија, та велика жеља. Саша је изванредан и поштен човек и изванредан радник, ја ту немам шта да кажем, али... одговорност за клуб је била на управи“, рекао је Човић и додао да верује да ће Обрадовић и Звезда у будућности имати нову шансу.

​Говорећи о овосезонским циљевима црвено-белих ове сезоне, Човић је истакао да је примарно освојити АБА лигу, првенство Србије и Куп Радивоја Кораћа – који је Звезда уз последње три године изгубила на, како је навео, „веома чудан начин“.

Човићево гостовање дочекала је изјава првог човека Евролиге Ђордија Бертомеуа, који је по ко зна који пут заголицао машту српских навијача најавивши потенцијално добијање А лиценце за неки од српских клубова.

Српски кошаркашки тренер Саша Обрадовић - Sputnik Србија
Како је пукла љубав између Звезде и Обрадовића

„Ми већ годинама радимо на том пројекту. Који год критеријум да ставим у анализу, мислим да смо ми на нашим просторима заслужили да имамо два клуба у Евролиги. Знајући Ђордија, он воли да пред Нову Годину и празнике да такве изјаве, које направе велика узбуђења на друштвеним мрежама. Видећемо, борићемо се... мислим да је то реалност, али да ли ће се то догодити - не могу да кажем“, изјавио је председник Звезде у емисији нашег Миљана Милићевића.

Први гост емисије „Спутњик спорт: Миљанов корнер“ је истакао велики проблем који је вирус корона створио свим клубовима, али, што се тиче навијача у Евролиги, пре свега Црвеној звезди.

Неизбежна тема било је тренутно стање у АБА лиги, где је Црвена звезда тренутно у плеј-оф зони, уз Морнар, Мегу и Игокеу.

Будућност и Цедевита ће се прикључити борби за доигравање када одиграју своје заостале мечеве, док се Партизану не пише добро због скора од седам победа и седам пораза у 14 кола.

„Што више квалитетних клубова на простору бивше Југославије - то нам је боља лига. Искрено да вам кажем, не радује ме што Партизан има овакав резултат какав има. И никада ме неће радовати да било који српски клуб уђе у коалицију са неким другим клубовима - против неког српског клуба. То је неморално“.

Председник КК Црвена звезда др Небојша Човић  - Sputnik Србија
Човић је још једном извукао „кеца из рукава“

На Јадрану годинама влада нетрпељивост између најбољих клубова који често издају саопштења, па долази до, како је навео, „судара и удара“.

„Постоји шизофренија која влада у региону и која је усмерена против Звезде. И то могу отворено да кажем - сасвим директно против Звезде. Целу прошлу годину смо провели са тим сударима и ударима, а нажалост томе су се прикључили и неки клубови који су наши. Или, да кажем у једнини...“, испричао је Човић нашем Миљану Милићевићу, алудирајући на „ратове“ који су црвено-бели имали са, поред осталих, Партизаном.

„Не можете тако остварити ништа, а опет и ако тако пробате - опет смо бољи. Школованији смо, искуснији, квалитетнији – и као управа, и као све“, закључио је први човек Црвене звезде.

Цео разговор са Небојшом Човићем погледајте на нашем Јутјуб каналу:

Бивши директор Звезде за Спутњик о странцима у српским клубовима, Радоњићу, новом Кукочу

Богдан Караичић за Спутњик: Саша је причао са Недовићем, дајмо Игору шансу да помогне Србији

Звезда после савршених 6/6 први пут изгубила од Валенсије

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала