Американци испробавају социјализам: Позната компанија потпуно у власништву радника

© AP Photo / Richard DrewАмеричка берза
Америчка берза - Sputnik Србија
Пратите нас
Гигант на тржишту акустичних гитара Тејлор објавио је да је обавио транзицију у власништву, те да је сада 100 одсто компаније у власништву запослених.

"Радујемо се што људима дајемо радост музике и надамо се да ћемо то исто радити за генерације које долазе", рекао је Боб Тејлор, кооснивач и председник компаније Тејлор гитарс.

"Спровођење 100 одсто тзв. ЕСОП плана омогућава нам независност на дуже стазе и наставља се реализација наше визије као иновативног произвођача гитара."

План је пореско квалификован и омогућава запосленима да примају пензију повезану са будућом вредношћу капитала Тејлор гитарса. Док ће запослени у Тејлоровом производном погону у Текатеу (Доња Калифорнија, Мексико) учествовати у њеном ЕСОП плану за САД, запослени у Европској унији биће учесници у сличном плану подстицаја који је доступан према прописима ЕУ, преноси Б 92.

Курт Листуг, суоснивач и извршни директор, додао је: "Иако се Боб и ја не повлачимо, припремамо се за наш коначни излазак. Главни дизајнер гитаре Енди Пауерс није само извор нашег дизајна гитаре за будућност, већ се и он придружио нашем тиму за вођство пре неколико година, а јачање нашег тима за вођство било је неопходно за планирање нашег наслеђа".

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Taylor Guitars (@taylorguitars)

Ова власничка транзиција доказује да Тејлорова идеја одрживости иде далеко даље од изванредних начина на које је приступила проналажењу дрвета за своје гитаре. ЕСОП структура омогућава Тејлору да обезбеди значајне финансијске бенефите радној снази који доприносе растућем успеху компаније, пише Мјузик рејдар.

"Верујемо да смо креирали посебну компанију, где страствени људи могу да се ангажују за проналажење иновација, сарадњи и поштовању", рекао је Листунг.

Овим поступком Тејлор гитарс се придружио другим успешним компанијама које послују по ЕСОП плану, укључујући Клиф бар енд компани, Кинг Артур флаур бејкинг компанију, као и компанију В.Л. Гор енд Асосијејтс.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала