Америчком кошаркашу трејд спасао живот!?

© REUTERS / Wendell CruzКерис Леверт, амерички кошаркаш
Керис Леверт, амерички кошаркаш - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички кошаркаш Керис Леверт мораће на паузу на неодређено време после најскоријег здравственог прегледа.

Леврету је пронађена неидентификована маса на левом бубрегу, приликом контроле при преласку у нови клуб.

Двадесетшестогодишњи Американац је требало да пређе из Бруклин Нетса у Индијана Пејсерсе, али се тај посао умало изјаловио.

"У своје име и име своје породице, желео бих да се захвалим Индијана Пејсерсима на њиховој подршци. Захвални смо им на томе што с убили темељни и једва чекам да постанем део ове сјајне организације", навео је Леверт.

Американац је био део једног од највећих трејдова у скоријој историји НБА, у којем је Џејмс Харден прешао из Хјустон Рокетса у Бруклин Нетсе.

Трејд у којем су учествовала четири тима је умало пропао због његове немиле ситуације, али је Индијана на крају, због новонасталих околности, добила још једног пика друге рунде и 2,6 милиона долара.

​Тренутно није познато шта је тачно Левертов проблем, али је председник кошаркашких операција Индијане Кевин Причард дао охрабрујуће вести када је рекао да је уверен да ће Леверт поново заиграти до краја ове сезоне.

Небојша Човић у емисији Спутњик спорт: Миљанов корнер - Sputnik Србија
„Миљанов корнер“ – Човић: Не радују ме резултати Партизана, Саша је себи набио тензију /видео/

Медији верују да Индијана никада не би пристала на трејд да је Левертово стање забрињавајуће, те то сматра као охрабрујући знак, али истиче да га је трејд, односно одлазак у други тим, можда и спасао живот, с обзиром да је питање да ли би доктори у Бруклину имали потребу да ураде овако детаљан преглед у скоријој будућности.

Подсетимо, поред Леверта и поменутог Хардена, у трејду су учествовали и Џерет Ален, који је отишао у Кливленд, као и Виктор Оладипо, који је отишао из Индијане у Хјустон, уз гомилу пикова који су углавном завршили у екипи из Тексаса.

Човић за Спутњик открио зашто највећи српски таленат није дошао у Звезду

Штимац о убиству нашег младића у Америци: Српски животи су важни!

Српски НБА дуел на европски начин

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала