Произвођач руске вакцине: Бразил није одбио регистрацију „Спутњика Ве“

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Уђи у базу фотографијаВакцина против COVID-19 "Спутник V"
Вакцина против COVID-19 Спутник V - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски фонд за директне инвестиције назвао је лажном информацију да је Бразил одбио захтев за убрзаном регистрацијом вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V).
„У вези са непоузданим информацијама које су се појавиле у бројним медијима о одбијању да се убрза регистрација вакцине ‘Спутњик Ве’ у Бразилу, обавештавамо да је бразилска Национална агенција за санитарни надзор затражила додатне информације у вези са вакцином ‘Спутњик Ве’, које ће бити достављене у најскорије време“, наводи се у саопштењу Фонда.

Руски фонд такође је приметио да захтев регулатора за додатним информацијама представља стандардну процедуру и не значи одбијање регистрације.

„Бразилски конгрес такође је одобрио закон који се налази на чекању у бразилском сенату, а који ће, ако буде усвојен, аутоматски користити у Бразилу вакцину регистровану у великом броју земаља, укључујући Русију“, наглашава се у саопштењу.

Вакцина „Спутњик Ве“ већ је регистрована у Србији, Аргентини, Белорусији, Боливији, Алжиру. Палестини, Венецуели и Парагвају. Следеће недеље очекује се регистрација у још две земље.

Такође скрећемо пажњу представницима медија да се у оквиру кампање дезинформација против вакцине „Спутњик Ве“ лажне вести намерно шире ноћу и викендом како би се компликовао процес њихове верификације. Прес служба Руског фонда даноноћно ради и моли новинаре да проверавају информације пре објављивања како би се избегло ширење лажних информација.

Вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету. Вакцина се заснива на проученој и провереној платформи хуманих аденовирусних вектора, чије су важне предности безбедност, ефикасност и непостојање дугорочних нежељених ефеката.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала