Пентаграм поред крста: Сатанизам међу признатим религијама у Аустралији /фото/

CC0 / Freeimages.com/Candice Courtney / Пентаграм, симбол сатанизма
Пентаграм, симбол сатанизма - Sputnik Србија
Пратите нас
Сатанизам се нашао међу признатим религијама у Аустралији, пошто је једна болница пристала да се њихов симбол, пентаграм, нађе поред крста, полумесеца и других симбола познатих религија. Сатанисти сада траже и увођење њихове веронауке у школе.

Сатанисти у аустралијској држави Квинсленд извојевали су, како сами кажу, „малу, али важну победу за слободу религије“, пошто је Саншајн коуст јуниверзити болница додала сатанизам на листу признатих религија у свом верском центру, преноси РТ.

Пентаграм је сада постављен међу религијске симболе као што су хришћански крст, исламски полумесец и звезда, хиндуистички ом, јеврејска Давидова звезда или будистичка дармачакра, односно точак закона.

Иза постављања овог симбола стоји сатанистичка група под називом храм Сатане, из аустралијске области Нуса. Међутим, они се нису задовољили само тиме што су признати као религија, већ траже да се хришћански симболи уклоне из овог центра јер „вређа верске слободе других људи“.

Такође, захтевају и да њихов вођа Брат Самаел Демо Горгон буде признат као свештеник да би могао да обавља „превођење умирућих хришћана који желе да пређу у сатанизам“, те да може да посети болесне припаднике свог култа.

После ове „мале, али важне победе“, сатанисти су покренули и друге захтеве, па сада траже и да се у школама, поред веронауке признатих религија, држе и часови сатанизма.

Док сатанисти славе, друге религије у овој аустралијској држави се буне.

Муслимански имам Ибрахим Дадун рекао је СБС њузу како је забринут да се сатанизам користи како би се људи одвратили од Бога.

Хришћански теолог Џон Диксон осудио је болницу због овог потеза.

„Мислио сам да је шала да је болница прихватила сатанизам као религију“, рекао је он.

Мајк Херкок из баптистичке цркве у Сиднеју, рекао је да је ово покушај да се поремете водеће религије од стране оних који су се од њих отуђили или се у њих разочарали.

Портпарол здравствених власти Квинсланда рекао је да брину о пацијентима свих религија, и да они могу да потраже помоћ својих духовних вођа, те да су због тога постављени њихови симболи.

„Наше установе могу да поставе религијске симболе признате у свету као гест добродошлице пацијентима и посетиоцим“, рекао је портпарол болнице.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала