„Уништавате целу Европу": Шведски политичар огорчен због миграционе политике ЕУ, назвао је безумном

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDПоцепана застава ЕУ
Поцепана застава ЕУ - Sputnik Србија
Пратите нас
Члан Европског парламента, шведских демократа, Чарли Вајмерс оштро је критиковао имиграциону политику ЕУ, називајући је безумном, и апеловао је да тај блок заштити сопствени народ у Европи.

Током расправе у Европском парламенту о ситуацији у којој се налазе мигранти на спољним границама ЕУ, Чарли Вајмерс је оштро критиковао последице мултикултурализма. 

Инцидент у Боговађи - Sputnik Србија
Медији: Ухапшени мигранти који су злостављали девојку у кампу

Између осталог, он је обавестио своје колеге у Европском парламенту о злостављању у шведском граду Солни које се догодило летос и шокирало нордијске земље.

„Усред ноћи, двојици шведских дечака су претили ножем. Два мигранта су их скинула до голе коже, мучила и силовала штапом. Речено им је да ће умрети", рекао је Вајмерс.

„Окупљате се овде да бисте разговарали и плакали за онима који пате на граници. Али где је ваша емпатија према онима који постају жртве безумне европске масовне имиграционе политике? Локални грађани су силовани, претучени и мучени. Невинима су одрубљене главе, бомбардовани су и избодени у име ислама“, рекао је Вајмерс.

Према његовим речима, имиграција у Европу створила је нову генерацију деце у Шведској, коју је назвао пленом, јер их мигранти пљачкају, злостављају, убијају, силују и муче.

„Када се вратите у своје безбедне комшилуке и похвалите себе како сте побољшали хуманитарну ситуацију на граници, размислите мало о онима који ће можда платити цену ваше миграционе политике. Јер ова два дечака нису сама. Они су део шведске генерације која је постала плен. У настојању да спаси све, ово окупљање неће успети - а ви ћете истовремено уништити Европу“, рнагласио је он.

„Либерали, да ли сте чули за мучене дечаке у Солни? Они су део плен-генерације. Када се будете враћали кући у своја безбедна подручја након што сте радили на повећању миграција, размислите о жртвама своје миграционе политике. Да ли ће вам икада опростити?“, објавио је Вајмерс на Твитеру, додавши снимак свог говора.

Двојица тинејџера, о којима је Вајмерс говорио, били су жртве тортуре које је трајала девет сати. Они су претучени, силовани, паљени, посечени ножем и опљачкани под претњом смрћу.

За тај злочин двојица мушкараца, старих 18 и 21 годину, осуђени су на пет и по, односно девет година затвора. 

Сукоб миграната и полиције у Сарајеву - Sputnik Србија
Хаос у Сарајеву: Мигранти преврнули неколико возила, повређени полицајци /видео/

У 2019. години Шведска је 7.741 пљачка пријављена полицији, што је највише у последњих десет година.

Последњих година појам „крађа достојанства“ скован је и коришћен у медијима да би посебно означио злочине који такође садрже елементе моралне, физичке или сексуалне тортуре. Свеукупни пораст злочина подстакао је власти да преиспитају своју праксу изостављања националности починилаца из етичких разлога.

Шведско веће за превенцију криминала изјавило је да ће у статистику убудуће уносити и етничку припадност и починилаца и њихових жртава.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала