Суперсонични руски ловци-бомбардери извели импресивне фигуре /видео/

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаЛовац бомбардер Су-34
Ловац бомбардер Су-34 - Sputnik Србија
Пратите нас
Посаде уралског ваздухопловног пука одржале су јединствене тренинге на суперсоничним ловцима-бомбардерима Су-34. Овог пута своје умеће су показали најискуснији пилоти, који су на небу изнад Чељабинске области извели импресивне акробатске фигуре.

Двоструко хоризонтално „буре“ на висини од 200 метара и коси окрет само су мали део трикова које је неопходно показати на тренингу. Квалитет извођења фигура оцењивао је један од главних стручњака у Русији за акробатику – шеф одељења за борбену обуку Државног центра за припрему ваздухопловне посаде и војна испитивања Министарства одбране Русије Јуриј Грицаенко, који је читав лет пратио са места копилота.

„Увежбавано је борбено маневрисање на средњим и малим висинама. Желим да кажем да су пилоти прилично добро припремљени, показали су одличан квалитет, стога је мој посао као инструктора завршен“, рекао је Грицаенко за телевизију „Звезда“.

Лет је трајао 12 минута, док је за извођење фигура предвиђено само седам минута. Основни циљ побољшања летачких квалификација је усавршавање елемената борбе у ваздуху до детаља.

Су-34 је у стању да погађа циљеве на удаљености до 950 километара, док тежина ракета или бомби може да достигне 12 тона, укључујући ракете класе ваздух-ваздух.

Летелица је такође наоружана оруђем калибра 30 милиметара и може да достигне брзину већу од брзине звука. Вредност авиона износи око 40 милиона долара, што је отприлике на нивоу цене америчког авиона Ф-15Е.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала