Излила се Западна Морава: Поплављено 200 хектара код Пожеге

Пратите нас
Западна Морава излила се на територији општине Пожега, пошто су киша и нагло топљење снега повећали водостај река у Западној Србији.

„Поплављено је преко 200 хектара пољопривредног земљишта у селима Гугаљ, Тучково и Пријановићи. За сада нема угрожених стамбених и помоћних објеката, ради се само о земљишту, на којима тренутно није било засађених пољопривредних култура“, рекао је председник општине Пожега Ђорђе Никитовић за Рину, преноси Б92.

Такође, председник општине додаје и да се водостај смањује, па се очекује да ће се вода на поплављеној територији ускоро повући.

На територији града Чачка због високих температура које су забележене током викенда, дошло је до наглог топљења снега који је изазвао изливање река другог реда у Катрзи.

„Излиле су се Бресничка река, Буковац и Жутаја. Било је поплављених домаћинстава, али на сву срећу вода није ушла у стамбене објекте. Што се тиче река првог реда којима руководе Србијаводе, оне су данас у стагнацији“, изјавио је начелник Штаба за ванредне ситуације града Чачка Братислав Зечевић, преноси Рина.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала