Етилен-оксид у сусаму, „Делез“ повукао све са рафова

© Фото : PixabayКолица
Колица - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2021
Пратите нас
Делез Србија је из свих малопродајних објеката повукао производ приватне робне марке Премиа сусам семе од 100 грама, произвођача Моравка Про д.о.о, јер су додатне анализе показале присуство спорног једињења етилен-оксид у том производу, саопштио је Делез Србија.

Компанија је навела да је, по добијању информације о глобалној ситуацији са спорним једињењем у сусаму, самоиницијативно спровела додатну лабораторијску анализу производа приватне робне марке Премиа.

У Делезу кажу да је одлука о опозиву и повлачењу свих спорних серија донета након што су резултати анализе показали присуство једињења етилен-оксид у производу

Сусам - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2021
Контаминирана намирница преплавила Европу, Србија са границе вратила пошиљку од 17,8 тона

Делез Србија је позвала купце који су у протеклом периоду куповали Премиа сусам семе 100 грама у Макси, Мега Макси, Темпо и Шоп&Го продавницама са било којим датумом истека рока трајања у 2022. години да тај производ, са или без фискалног рачуна, врате у наредних 14 дана у малопродајни објекат где је производ купљен и том приликом биће им враћен новац.

Наводи се да компанија Делез Србија озбиљну пажњу поклања контроли квалитета и безбедности, а како би у потпуности била сигурна у исправност производа, заједно са акредитованим лабораторијама континуирано спроводи и обимна додатна лабораторијска испитивања, преноси Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала