Како изгледа најезда паукова ловаца чији је распон ногу чак 30 центиметара /видео, фото/

CC0 / Unsplash / Паук
Паук - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2021
Пратите нас
Најезда паукова ловаца забележена је у Аустралији. Ови паукови могу достићи распон ногу од чак 30 центиметара, што их чини највећим на свету. Ипак, већина их има промер нешто мањи од 13 центиметара.

Снимак на ком се види на стотине „беба“ паукова како шетају по плафону и зидовима дечје собе једног домаћинства, забележен је у Сиднеју, пренела је аустралијска мрежа АБЦ.

Паукови ловци широко су распрострањени у Аустралији, али и другим подручјима света са топлом и влажном климом.

Током лета, које је сада у току у Аустралији, популација паукова ловаца „експлодира“, а посебно много их има сада и улазе у куће, објавили су аустралијски медији. Посебно је био погођен Сиднеј, док научници верују да су разлог најезде паукова у кућама тренутно временске прилике у Аустралији.

​​Фронт ниског ваздушног притиска, после неколико дана високих температура, донео је кишу. Паукови због високе влажности и температуре траже склониште у кућама, јер у њима има довољно могућности где могу да се завуку, али и где женке могу да положе јаја, рекао је арахнолог Роберт Рејвен из Музеја Квинсленда.

Паукова мрежа дуга 300 метара снимљена на западу Грчке - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2018
Паукова мрежа дуга 300 метара прекрила све попут плашта (видео)

Како је додао, топло и влажно време погодује и томе да се паукови брже излегу, док је низак притисак покретач да мали паукови почну да излазе из јајашаца.

Према његовим речима, ова врста паукова у првим данима има веома танку кожу, па врло брзо дехидрирају ако нема довољно влажности. Међутим, када је време топло и влажно, идеално за њих, може се догодити да се излеже на стотине беба-паукова.

Међутим, Лизи Лоу, арахнолог са Маквари универзитета, каже да људи којима се догоди најезда малих паукова, не треба да брину, будући да су они склони канибализму и врло брзо поједу једни друге, за дан или два, тако да их остане само мали број.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала