Најбољег голгетера свих времена чува човек за кога време стоји

© AP Photo / ISABELLA BONOTTOЂанлуиђи Буфон и Кристијано Роналдо
Ђанлуиђи Буфон и Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2021
Пратите нас
Кристијано Роналдо, фудбалер Јувентуса, у уторак 2. фебруара 2021. године постао је најбољи стрелац у историји фудбала.

Португалац је у утакмици против Интера постигао два гола чиме је престигао чувеног чешког фудбалера Јозефа Бицана, те сада има укупно 763 гола у свим такмичењима.

Роналдо је одиграо сјајан меч, са два поготка донео је победу Јувентусу у „дербију Италије“ и испунио је насловне стране свих светских штампаних, али и онлајн медија.

Очекивано Кристијано је побрао све симпатије медија, али не сме се никако заборавити на легендарног Ђиђија Буфона који је одлично бранио против „нероазура“.

Буфон, који има године 43 године, бранио је као младић на дуелу са Интером и уз Роналда је један од најзаслужнијих за победу Јувентуса у првом мечу полуфинала Купа Италије.

Уједно Ђиђи је на овом сусрету уписао чак 1.100. наступ у каријери.

Екипа из Милана извршила је жесток притисак средином другог полувремена и у тим тренуцима Буфон је са две интервенције спречио изједначење.

Прво је покушао Алексис Санчес у 57. минуту, а потом је и Дармијан имао шансу дванаест минута касније. Оба пута је Ђиђи добро реаговао и на семафору је остало 1:2.

Интер је имао укупно пет шутева ка оквиру гола, један је завршио иза леђа Буфона, четири је зауставио чувар мреже „старе даме“ чиме је показао завидан ниво за 43-годишњака.

Буфон брани у четвртој деценији (90, 00, 10, 20), не намерава да стане, а и не би требало све док ужива и све док може да пружа оваква издања.

​► Матић са клупе гледао „ђавољих девет комада“

Голац за Спутњик о „путујућем циркусу“: Ругање здравом разуму, остаје још само да се укине фудбал

Потписао је за Милан, па разочарао Србију

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала