„Заборавите СУ-57, Руси праве још моћнији авион“: Војни медији о новом ловцу-пресретачу МиГ-41

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаВишенаменски ловац пете генерације Су-57
Вишенаменски ловац пете генерације Су-57 - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2021
Пратите нас
Русија развија нови авион-ловац шесте генерације МиГ-41, који ће бити „опаснији“ него СУ-57, на ком руски пилоти лете од децембра прошле године, објавио је Милитари воч магазин у тексту под насловом „Заборавите СУ-57, Руси праве још моћнији авион“. Како предвиђају аутори, овај авион ће „представљати велику претњу Западном блоку“.

Развој ловца-пресретача МиГ-41 тајновити је него СУ-57, наводи овај магазин који се бави војним питањима и додаје да је познато тек неколико детаља о новом ловцу шесте генерације.

Пројектна визија ловца МиГ-41 - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2021
Борбени авион будућности: Русија прави нову генерацију ловаца-пресретача

„Према извештајима, нови авион ће бити надзвучне брзине, способан да лети у блиском свемиру и ставиће већи нагласак на свемирско ратовање“, наводи тај магазин.

Према ауторима тог текста, овај авион део је растућих трендова инвестирања највећих војних сила у свемирски програм.

Ловац МиГ-41, како је наведено, носиће нову генерацију оружја за ваздушну борбу, а његове ракете „биће значајно брже и имаће домет од 600 километара“.

„Ако нове ракете ваздух-ваздух за МиГ-41 буду брже од 14 маха, као што је последња генерација руских ракета земља-ваздух, онда ће представљати озбиљну претњу хиперсоничним метама“, наводе аутори чланка.

Они верују да ће МиГ-41 користити моћни радар, способан да дели информације са противваздушном одбраном на земљи, како би могли да се уоче „невидљиви“ авиони на удаљености од чак неколико стотина километара.

Према овом магазину, „МиГ-41 представљаће велику претњу Западном блоку због могућности извршавања стратешких задатака и великог доприноса руским способностима у домену рата у свемиру“.

Док ће СУ-57, који обећава да буде први светски авион који ће интегрисати технологију шесте генерације, бити прављен у великим серијама и извожен и у друге земље, МиГ-41 ће, као скупљи авион, долазити у мањем броју, предвиђају аутори.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала