Зеленском се спрема импичмент - почело прикупљање потписа

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаПредседник Украјине Владимир Зеленски
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2021
Пратите нас
Украјинска странка „Опозициона платформа – за живот“ почела је прикупљање потписа за опозив председника земље Владимира Зеленског након одлуке власти да затвори низ телевизијских канала, саопштила је прес-служба странке.
Странка је осудила „противуставне и противправне акције Зеленског, који је увео личне санкције против посланика парламента Украјине, члана политичког савета 'Опозиционе платформе – за живот' Тараса Козака и блокирао рад три водеће телевизије“.

Након састанка који је данас одржан, „Опозициона платформа – за живот“ наложила је локалним страначким организацијама да украјинском друштву разјасне ставове странке по питању опозива украјинског председника.

Раније је шеф политичког савета „Опозиционе платформе – за живот“ Виктор Медведчук изјавио да његова странка поседује доказе о грубом кршењу Устава и закона Украјине од стране председника Зеленског.

Раније је украјински лидер потписао указ којим на снагу ступа одлука о увођењу санкција на пет година против неколико опозиционих ТВ канала и посланика опозиционе странке који је њихов власник. Из Кијева је потом стигла оптужба да те канале финансира Русија, међутим нису пружени никакви докази за те наводе. Након тога је „Опозициона платформа – за живот“ саопштила да намерава да покрене процедуру опозива украјинског председника.

Прочитајте још:

 

 

 

 

 

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала