Берлин после протеривања дипломата: Желимо добре односе, Русија сама бира

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаБерлин после протеривања дипломата: Желимо добре односе, Русија сама бира
Берлин после протеривања дипломата: Желимо добре односе, Русија сама бира - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2021
Пратите нас
Берлин намерава да размотри са европским партнерима одлуку Москве о протеривању дипломата из Немачке, Шведске и Пољске, каже шеф немачке дипломатије Хајко Мас. Он је додао да се Немачка залаже за добре односе да Русијом.
„Русија сама бира какве односе жели да има са остатком Европе...Увек смо истицали да не желимо да се прекине нит разговора са Русијом и без обзира на све потешкоће, желимо добре, барем разумне односе“, рекао је Мас у интервјуу за медија групу „Функе“.

Додао је и да ће Немачка са партнерима у Европи детаљно размотрити наредне кораке.

Он је као „важан сигнал“ оценио изјаву америчког председника Џозефа Бајдена о томе да ће Вашингтон усагласити свој приступ Русији са европским савезницима.

Русија је јуче протерала тројицу европских дипломата – из Немачке, Пољске и Шведске због учешћа у неодобреним протестима који су одржавани у Русији у знак подршке опозиционару Алексеју Наваљном, саопштило је руско Министарство иностраних послова.

Како се наводи, те дипломате ће ускоро напустити територију Руске Федерације. Истовремено, Русија је изразила протест амбасадору Шведске и привременим повереницима послова пољске и немачке амбасаде због учешћа у неодобреним акцијама.

Након што су руске власти донеле ову одлуку стигле су реакције из Европе – док су Немачка и Шведска осудиле тај поступак, Пољска прети одмаздом.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала