„Улице припадају народу“: Демонстранти пробили кордон у Тунису /видео, фото/

© REUTERS / ZOUBEIR SOUISSIПротести у Тунису
Протести у Тунису - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2021
Пратите нас
„Нема више страха“, „Улице припадају народу“, неке су од парола које су се могле чути на протесту у Тунису, када су на хиљаде грађана изашло на улице главног града и пробиле безбедносни кордон како би обележиле годишњицу погибије политичког лидера левице Чокрија Балаида.

Тунис је запао у хаос када је 6. фебруара 2013. године, недалеко од своје куће, ликвидиран Белади, а само шест месеци касније и други политичар левице Мохамед Брахми, јавља АП, додајући да за ова убиства, до сада нико није осуђен, преноси Танјуг.

​Лидер Радничке партије Хама Хамами оптужио је за ове ликвидације исламску странку Енада, која је била на власти у време убистава.

Полиција је раније данас затворила велико подручје у централном делу Туниса и блокирала путеве како би спречила најављени протест који подржава и највећи раднички синдикат у земљи УГТТ, пренео је Ројтерс.

​У Тунису се од средине јануара готово свакодневно одржавају протести, а демонстрације су почеле обележавањем годишњице револуције у Тунису која је 2011. године подстакла побуне широм региона познате као „Арапско пролеће“.

Поред спорадичних сукоба, на протестима је до сада ухапшено преко хиљаду људи, а незадовољство грађана све више изазивају бројна привођења и злостављања притвореника, што министарство унутрашњих послова демантује.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала