„Богдан ми је само рекао – брате, зовем те за десет минута“

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаБогдан Богдановић
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2021
Пратите нас
У рагби клуб Партизан су протеклих дана стигле две вести – једној су играчи и навијачи могли да се обрадују и за њу је заслужан Богдан Богдановић, док је друга, у режији Рагби савеза Србије, ставила под знак питања будућност клуба.

Како је за Спутњик спорт рекао један од играча црно-белих, за лепе вести задужен је бивши кошаркаш Партизана, а сада звезда НБА тима Атланта Хокс – Богдан Богдановић.

„Богдан је мени приватно као брат, близак другар, ја сам у претходном периоду покушао да помогнем клубу и ван терена, да искористим нека познанства. Питао сам га да ми препоручи некога ко би нам помогао да набавимо опрему, међутим он је рекао да ће он помоћи и одмах је питао шта нам треба“, каже нам играч Партизана.

Зашто је инситирао на анонимности, прочитаћете у даљем тексту, а у вези је са оном другом вешћу, не толико добром.

„Само ми је рекао – брате, зовем за десет минута. И јавио ми се момак кога је Богдан ангажовао да се договоримо око свега око опреме, дресова, тренерки, шушкаваца, све што нам треба“.

За Богдановића, његов пријатељ каже да је „велика гробарчина“ и да је увек био ту да помогне, на било који начин.

„Добро је када тако велики спортисти виде и нас који играмо то из љубави, а не из користи. Ми играмо и на своју штету, боримо се, повређујемо се, опорављамо се по неколико месеци, али се опет скрпимо и играмо против времена, свега...“

А шампиони Србије имају још једног противника – Рагби савез Србије, који је поставио специфичан услов Партизану за такмичење у сезони. 

„Имамо проблем са Савезом још од прошле сезоне када су нам два играча суспендована на по годину дана. Током утакмице са Војводином је дошло до кошкања, не могу да кажем туче, то је започео све играч Војводине који је добио од судије црвени картон, али је касније то поништено са образложењем да изјаве судије и играча нису усаглашене. Делегат је, на пример, написао да ништа није видео од магле. Три недеље касније, жалба тог играча је усвојена, а наша два играча су суспендована на две године“.

Наш саговорник апострофира да је Партизан прошле године у веома тешким условима, без тренинга, учествовао у такмичењу и није изгубио нити једну утакмицу, али се потом појавио нови проблем.

И ту долазимо до одговора на питање зашто је наш саговорник инсистирао на анонимности.

„Пре две године уведена је обавеза да први тим неког клуба може да игра у лиги уколико има млађе категорије. То је стављено ад акта због пандемијских околности, али су одлучили да ту опцију активирају и траже котизацију од 250.000 динара за учешће млађих категорија, иначе неће моћи да игра ни први тим. Партизан није могао да ради са млађим категоријама у претходном периоду јер нема свој терен, нити помоћ од ЈСД Партизан, иако је у историји имао најбољу школу рагбија чији играчи су пре неколико година освојили и веома јако румунско првенство. Ми смо успели да изнајмимо балон за тренирање, председник клуба из свог џепа плаћа то, ми смо окупили децу за две млађе категорије, али ко ће скупити 250.000 динара? Ми смо се покренули, имамо правнике у екипи, писаћемо жалбе, али нас све то спречава у раду, а притом покушавају да нам одузму титулу за зеленим столом. Имамо и амбицију да наступимо на престижном турниру у Амстердаму, једном од два најјача, желимо да пишемо историју, али нам не дају ни наше да играмо. И овим што причам ризикујем да будем суспендован, а један сам од носилаца тима и због тога не бих да говорим под именом“, закључио је наш саговорник.

Најуспешнији и најтрофејнији рагби клуб у Србији се налази на прекретници, али је и досад успевао да превазиђе све потешкоће и да остане на свом шампионском путу уз слоган – „Нека меље!“

► Ивана Шпановић после шест година шампион Србије

► Сјајне вести из Брисела – Србија иде на Европско првенство!

► Прва златна Рускиња: И даље добијам претње смрћу /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала