Министарство здравља Русије препоручује пет лекова за лечење ковида

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаПроизводња лека против вируса корона за лечење ковида 19
Производња лека против вируса корона  за лечење ковида 19 - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2021
Пратите нас
Лекови фавипиравир, ремдесивир, умифеновир, хидроксихлорохин, интерферон-алфа се могу користити у лечењу болести изазваних вирусом корона САРС-КоВ-2, наводи се у новој верзији привремених смерница Министарства здравља Русије за превенцију и лечење ковида 19.
„Неколико препарата се могу користити у лечењу ковида 19: фавипиравир, ремдесивир, умифеновир, хидроксихлорохин, интерферон-алфа. Информације о резултатима терапија за неке лекове нам не дозвољавају да донесемо закључак о њиховој ефикасности или неефикасности, па је њихова употреба дозвољена само уз одлуку лекарске комисије у складу са утврђеним поступком, ако потенцијална корист за пацијента премашује ризик од њихове употребе“, наводи се у препоруци.
Руски лек против ковида 19 Авифавир - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2021
Без нежељених реакција: Одлични резултати руског лека против короне

Резултати клиничких испитивања оцене ефикасности и сигурности фавипиравира омогућавају дозволу примене препарата не само у болници, већ и у амбулантним условима.

„Сагласно препорукама Светске здравствене организације (СЗО), могуће је преписивање лекова са наводном етиотропном ефикасношћу, односно употреба у медицинске сврхе није у складу са упутствима за медицинску употребу, док њихова примена мора бити у складу са етичким стандардима које препоручује СЗО“, следи из документа.

У Русији је, према подацима федералног оперативног штаба у борби са вирусом корона, регистровано 3.967.281 случај заразе, оздравило је 3.456.210 људи, док је њих 76.661 умрло. Влада Русије је покренула сајт стопкоронавирус.рф како би информисала о ситуацији у земљи.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала