Захарова: Присталице Наваљног нису опозиција, они су агенти утицаја НАТО-а

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2021
Пратите нас
Време је да се престану називати регионални штабови Алексеја Наваљног опозицијом, јер се ради о агентима утицаја, док им чланице НАТО-а дају инструкције о форматима протеста.

Захарова је именовала агенте Запада: шеф мреже регионалних „штабова Наваљног“ Леонид Волков и извршни директор Фонда за борбу против корупције (ФБК) Владимир Ашурков који се налази на списку страних агената Министарства правде Русије.

„Време је да престанемо да их називамо опозицијом, опозиција је нешто друго. То су агенти уз помоћ којих се врши утицај и то ћу вам сада доказати. Ствар је у томе да, као што знате Волков је 4. фебруара изјавио, да они више неће организовати протесте зими и да ће наставити у пролеће и на лето. Шта мислите, ујутро је најављено управо супротно: да ће се ове акције наставити у фебруару. Шта се догодило између 4. и 9. фебруара? Све је банално, једноставно и, на жалост, лажно. Јуче су се у Бриселу, у сталној мисији Пољске при Европској унији, Волков и Ашурков састали у онлајн формату са државама чланицама ЕУ, као и са САД-ом и Великом Британијом“, рекла је Захарова руском „Првом каналу“.
Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2021
Захарова: Открићу вам тајну о нашим западним партнерима

„Постоји само један мали детаљ. Тај формат – државе Европске уније, плус САД, плус Велика Британија, то није само ЕУ, то је НАТО. Тако да су се они синоћ састали са чланицама НАТО-а, добили јасне инструкције. Мислим, да су им јасно објаснили да не би требало да чекају пролеће или лето и да је потребно да развијају ситуацију“, приметила је Захарова.

Раније су присталице Наваљног позвале становнике Русије да 14. фебруара увече изађу у своја дворишта и упале батеријске лампе у знак подршке Наваљном.

Подсетимо, Симоновски суд у Москви у уторак је донео одлуку да се Наваљном укине условна казна у случају „Ив Роше“ и замени казном од 3,5 године затвора. Убрзо након тога, водеће западне земље, укључујући Сједињене Америчке Државе, Немачку, Француску и Велику Британију, апеловале су на руске власти да ослободе опозиционара.

Све о Алексеју Наваљном и његовом плану да смени Путина, као и протестима које је организовао из затвора сазнајте у емисији „Мој поглед на Русију“ главне уреднице српске редакције Спутњика Љубинке Милинчић:

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала