Америка: Санкције остају све док Русија не промени политику према Украјини

© AP Photo / Craig RuttleСавет безбедности УН - архивска фотографија
Савет безбедности УН - архивска фотографија - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2021
Пратите нас
Америка никада неће признати Крим за руску територију нити ће укинути санкције против Русије све док не Москва не промени политику према Украјини, рекао је у Савету безбедности УН представник Мисије САД Родни Хантер.
„Никада нећемо признати покушај Русије да изврши анексију Крима. Санкције САД као одговор на агресију Русије на источну Украјину и окупацију Крима остаће на снази све док Русија не промени политику“, рекао је Хантер на седници коју је сазвала Русија поводом шестогодишњице потписивања Минских споразума.

Русија мора, рекао је он, одмах да прекине „агресију на источну Украјину и окупацију Крима“.

„Позивамо Русију да повуче своје снаге из Украјине, да престане да подржава оружане групе и да испуњава обавезе из Минских споразума“, навео је амерички представник.

Русија је, међутим, небројено пута наглашавала да није учесник у конфликту на истоку Украјине.

Руски амбасадор у УН Василиј Небензја напоменуо је да је некадашњи шеф Мониторинг мисије ОЕБС у Украјини Ертугрул Апакан раније изјавио да „мисија није регистровала присуство руских војних јединица у Донбасу“.

Подсетимо, Крим је постао део Русије 2014. године, након референдума на којем је убедљива већина становника овог полуострва гласала за улазак у састав Руске Федерације.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала