Мутина Војводина шокирала ФМП у Купу Радивоја Кораћа!

CC0 / / Кошаркашка лопта
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2021
Пратите нас
Кошаркаши Војводине су направили велико изненађење у четвртфиналу Купа Радивоја Кораћа и савладали ФМП са 73:67.

Тим тренера Мирослава Муте Николића, који се такмичи у Кошаркашкој лиги Србије, сјајном игром је потпуно разоружао члана АБА лиге и обезбедио себи место у полуфиналу завршног турнира у Новом Саду.

Мирослав Мута Николић - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2020
Мута Николић за Спутњик: Отишли смо у Италију без Хариса и он је – отишао

У трци за пласман у финале Војводина ће играти против Меге, која је у уводном мечу савладала Младост из Земуна. 

ФМП је отворио утакмицу серијом од 6:0, али се Војводина брзо вратила и ухватила прикључак чиме није дозволила фаворизованом ривалу да на старту меча направи већу разлику, да би у седмом минуту и први пут повела, са 14:13.

Резултатска клацкалица у првом периоду је на крају превагнула на страну Војводине, са 20:19 се ушло у другу деоницу, а на полувремену су Новосађани имали још пет поена вишка, за укупних 38:32 после 20 минута игре.

Наставила је чета тренера Николића да диктира темпо и у наставку, трећи квартал им је припао са осам поена разлике, па се у финалну четвртину ушло са великих 14 поена предности у односу на тим из Железника.

ФМП је одлично отворио финалних десет минута, серијом 7:1 је смањио разлику, али је Војводина поново успоставила контролу над ритмом и на половини четвртине је имала девет поена вишка, уз висок енергетски ниво.

Одличном и организованом игром Војводина је одбила нападе ФМП, у последњи минут је такође унела девет поена разлике, а тим из Железника је на крају само успео да ублажи пораз.

Најефикаснији у победничком тиму био је Душан Беслаћ са 19 поена и седам скокова, док су Никола Гаћеша и Крсто Бјелица убацили по 15.

Вреди истаћи да је Петар Ракићевић имао десет скокова и пет асистенција, али и свега четири поена уз десет промашаја у шуту.

Бољи од осталих у саставу ФМП био је Стефан Ђорђевић са 17 поена, а двоцифрени учинак је имао још само Немања Ненадић са 11 поена.

Веома лоше вече имао је Филип Човић, уписао је седам асистенција, али промашио 11 шутева и игре, те уписао само девет поена.

​► НБА лига је за „зеленим столом“ прекинула Јокићев јуриш на рекорд

► „Жућкова левица“ се вратила на север – Партизан брани, Звезда би да понови историју

► Волели су га у Партизану, сада полако осваја Русију /видео/

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала