Надал без муке до осмине финала, следећи је Фоњини

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2021
Пратите нас
Рафаел Надал је без већих проблема победио Камерона Норија у трећем колу Аустралијан опена резултатом 7:5, 6:2, 7:5 и пласирао се у осмину финала првог гренд слема у години.

Шпански тенисер био је апсолутни фаворит против Норија, што је и потврдио на терену у Мелбурну. За два сата и 13 минута борбе успео је да елиминише још једну препреку и да избори пласман међу 16 најбољих у Аустралији.

Али, није тако тако глатко ишло у првом сету, без обзира на то на први поглед када неко види 3:0 у сетовима, помисли да је било баш баш лако за Рафаела Надала.

​Иако је „бик с Мајорке“ први гем освојио без изгубљеног поена, леворуки Нори је успео да поведе са 3:2 у гемовима тако што је „украо сервис“ Шпанцу.

Ипак, било је то све од њега, пошто је Рафа тада убацио у виши степен преноса и на крају је освојио први сет резултатом 7:5.

Други сет био је потврда сувом квалитета који поседује Надал, те је на искуство и са два брејка у шестом и осмом гему окончао у своју корист.

Већ тада је било јасно да момку из Велике Британије, који је 69. тенисер света нема спаса. Ипак, далеко од тога да се Нори предао већ је у трећем сету чак до 11. гема био равноправан сам Надалом и није било брејка.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2021
Чувени доктор о Ђоковићевој повреди: Новаку је потребно чудо!

Други тенисер света очигледно није желео да чека тајбрејк, већ је одузео сервис ривалу и завршио меч у своју корист - 7:5. 

Надала који и даље није изгубио сет на Аустралијан опену у наредном колу игра против Фабија Фоњинија. Италијан је био успешнији од Алекса Де Минора, такође с убедљивих 3:0 у сетовима.

► Крајиновић „изгорео“ због питања о Новаку: Какве он има везе са мном?!

► Надал објаснио инцидент: „Превише џина или текиле...“ /видео/

► Американац оптужио Новака за фолирање повреде?!

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала