Срби срушили шампиона Европе, „нови Жигић“ решета у Бундеслиги /видео/

© REUTERS / KAI PFAFFENBACHЛука Јовић и Филип Костић
Лука Јовић и Филип Костић - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2021
Пратите нас
Фудбалери Ајнтрахта из Франкфурта победили су Бајерн Минхен (2:1), док је Саша Калајџић предводио Штутгарт до минималне победе против Келна – 1:0.

Ајнтрахт, за који су од старта играли Филип Костић и Лука Јовић, наставио је са сјајним партијама у Бундеслиги, те је са нова три бода дошао до пете победе заредом.

Филип Костић био је један од најбољих играча на терену и у 12. минуту асистирао је Камади за вођство. Крагујевчанин је лепо прошао по левој страни, потом је послао оштру лопту у казнени где је био Камада којем није било тешко да савлада Нојера.

Костић је наставио са феноменалним играма, те је против Бајерна уписао чак десету асистенцију у Бундеслиги.

До краја полувремена домаћи фудбалери постигли су још један гол. Амин Јоунес упутио је снажан ударац и голман Бајерна није имао шансу да одбрани.

Гости из Минхена у наставку дуела успели су да смање заостатак преко Роберта Левандовског, међутим, то је било све од актуелног шампиона Европе, те је Ајнтрахт заслужено дошао до победе.

Филип Костић био је један од најбоље оцењених фудбалера, док је и Лука Јовић одиграо добро иако није дао гол. Млади нападач имао је добру шансу у 45. минуту, али Нојер се испречио и одбранио.

Јовић је био активан на терену, добро се отварао, а у 68. минуту заменио га је Ахе.

Нови гол Саше Калајџића

Фудбалери Штутгарта победили су на гостовању Келн 1:0, а једини гол на утакмици постигао је Саша Калајџић.

Момак висок два метра, због чега је и добио надимак „нови Жигић“, постигао је сјајан гол главом након прекида. Соса је центрирао, а Калајџић главом послао лопту иза леђа голмана Келна.

Калајџић вуче Штугарт ка Европи и против Келна постигао 10. гол у сезони. Високи фудбалер има српске корене, а рођен је у Аустрији и већ је дебитова за национални тим ове државе.

Штутгарт је тренутно десети на табели, али налази се на свега четири бода од Европе и очекује се да ће до краја првенства водити велику борбу за излазак на евросцену.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Србија га изгледа неће дочекати, али „нови Жигић“ вуче „швабе“ ка Европи

Како су српске варнице упалиле уснулу немачку машину

Јовић: Чуо сам да се Филип смеје више него раније

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала