Новак Медведеву: Више ме не зовеш толико често... /видео/

© REUTERS / ASANKA BRENDON RATNAYAKEДанил Медведев (лево) и Новак Ђоковић пред почетак финала Аустралијан опена 2021.
Данил Медведев (лево) и Новак Ђоковић пред почетак финала Аустралијан опена 2021. - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић је уз много доброг расположења и осмеха прокоментарисао освајање девете титуле у каријери на Аустралијан опену.

Ђоковић је у великом финалу декласирао Данила Медведева и освојио укупно 18. Гренд слем у каријери.

Обраћање по подизању трофеја почело је са повицима „Ноле, Ноле...“ са трибина од стране српске публике.

„Хвала вам пуно, хвала... само тренутак...“, рекао је Новак и покушао да примири своје навијаче како би могао да почне своје обраћање.

Први део говора посветио је Медведеву, којег је пријатељски задиркивао.

„Желео бих да узвратим комплименте Данилу. Ти си сјајан момак и поново си показао зашто. Раније смо се више дружили и тренирали, али ме више не зовеш толико током последњих пар година (смех). Али, добро је што и даље лепо мислиш о мени. Стварно волим Данила као особу ван терена, он ми је велики пријатељ, а на терену ми је један од најтежих противника које сам имао у каријери“, рекао је Ђоковић и додао:

„Питање је тренутка када ћеш да освојиш Гренд слем, то је сигурно, али могао би да сачекаш још пар година, ако ти није проблем. Још једном желим свима да скренем свима пажњу на његов невероватан резултат и серију од 20. победа“.

​Новак је исказао захвалност свом тиму, а посебно физиотерапеуту Улисесу Бадију, који је имао кључну улогу после повреде коју је Новак задобио у трећем колу.

Новак Ђоковић током финала Аустралијан опена 2021. - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2021
Савршенство без мане – Новак освојио 18. Гренд слем титулу!

„Желим да се захвалим свом тиму, Горану, свима који су код куће... Марко, Миљан, родитељи, супруга, деца која су са мном увек на овом мом дугом путу. Ово је за мене био ролеркостер, а Ули теби специјална захвалност јер си се побринуо за то могу да играм. Вечно сам ти захвалан на томе, као и свима вама јер ми дајете енергију и подршку“.

Аустралијан опен се одржао у несвакидашњим условима, после две недеље обавезног карантина за све учеснике, па је пред почетак турнира било много питања о томе да ли би турнир уопште требало да се одржи.

„Имамо сам много различитих осећања Ово је био стварно успешан турнир за организаторе и желим да честитам Крегу Тајлију за труд. Нимало није било лако, било је много изазова на више нивоа, али они просто морају да буду поносни на себе због свега што су успели да ураде. Хвала вам што сте омогућили да се овај турнир деси“.

Новак је остао непобеђен у финалима Аустралијан опена, па сада на „Род Лејвер арени“ има девет победа у исто толико завршних мечева.

„На крају, желим да се захвалим овом терену, Род Лејвер арени. Волим те сваке године све више и више. Љубав се наставља!“,закључио је своје обраћање Ђоковић.

​► Троицки за Спутњик детаљно описује муке у Аустралији и најављује велику одлуку до Вимблдона

Јапанка доминантно до друге титуле у Мелбурну

Западњаци би волели да је робот, али он је емотивац из Србије

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала