Црногорска полиција истражује снимак: Аутори оптужују ВС, БИА и више Црногораца за планирање масакра

© Sputnik / Радоје ПантовићЗастава Црне Горе
Застава Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2021
Пратите нас
Црногорска полиција ће испитати ко је и због чега са налога „Легион части“ пре две ноћи објавио на Јутјубу снимак и оптужио више црногорских грађана, Војску Србије и Безбедносно-информативну агенцију (БИА) да су наводно два пута окупирали Цетињски манастир и спремали масакр, пишу подгоричке „Вијести“.

У сарадњи са тужилаштвом, црногорска полиција ће испитати и да ли објављеним снимком неко распирује националну мржњу.

Из Управе полиције „Вијестима“ су одговорили да не располажу сазнањима да су лица са наведеног снимка наоружана боравила у Цетињском манастиру, како то тврде аутори видео-материјала.

„Управа полиције ће у сарадњи са тужилаштвом предузети даље мере и радње у циљ евентуалне идентификације лица која су објавила видео-снимак“, наведено је из црногорске полиције.

Фотографија снајперисте уводни је кадар снимка насловљеног „Шта се то дешава у Црној Гори, остао сам без текста“, а након тога на њој се појављује натпис „Црногорске патриоте објављују“.

„Ово су црногорски издајници предвођени агентом србијанске агенције БИА, који су били спремни да направе масакр пред Цетињски манастир“, пише на снимку. 

Евро - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2021
Европска комисија позвала Црну Гору да провери наводе о проневери новца Европске уније

Након тога објављена је фотографија и име и презиме наводног агента БИА, за кога се каже да је криминалац, безбедносно интересантно лице... Наводе да је током 2020. године хапшен испред Цетињског манастира са Никшићанима, претечама црногорског огранка Тврдош.

Аутор снимка тврди да је по налогу БИА, 3. септембра 2020. године организована терористичка група, спремна да запуца, ушла у Цетињски манастир дан пре окупљања црногорских патриота.

„Ови издајници и терористи били су до зуба наоружани дугим цевима и ручним гранатама, а запосели су Цетињски манастир уз пуну сагласност Српске православне цркве... За време њихове окупације Цетињског манастира, два хеликоптера Војске Србије, намењена за њихово извлачење у случају оружаног сукоба, дежурала су покрај црногорско-босанске границе, на обали реке Дрине...“, наводи се у снимку.

Аутор снимка додаје и да су „терористи“ исту ствар поновили и за Божић 2021.

Објављене су и фотографије десетак Никшићана, Будвана и Цетињана, које оптужују да би за паре урадили све, па и пуцали на свој народ, тј. сваког Црногорца и Црногорку који би покушали да уђу у Цетињски манастир.

Њихове фотографије и имена објављене су након натписа: „Ево и неких издајника спремних да пуцају на свој народ“. 

Заставе Албаније и Косова - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2021
Провокација из Тузи: Председник општине „поздравио“ Кривокапића заставама Албаније и тзв. Косова

На крају снимка, аутор се захваљује савесном свештеном лицу које је омогућило увид у списак лица која су наводно окупирала Цетињски манастир, као и фотографисање њихових личних докумената.

Из црногорске Управе полиције су казали да су више пута контролисали особе које се помињу на том монтираном видео-материјалу.

„Лица са наведеног монтираног видео-материјала су позната полицији и више пута су контролисани од стране припадника полиције, али код њих није пронађено ништа интересантно за службу“, навела је полиција.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала