„Хуавеј“ – са телефона на свиње

CC0 / / Прасад
Прасад - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2021
Пратите нас
Кад велики произвођачи електронике желе да избегну пад прихода, обично шире своју производњу и представљају нове производе.

Али, у „Хуавеју“ су се одлучили на помало необичан потез.

Наиме, овај кинески произвођач паметних телефона и потрошачке електронике због америчких санкција је изгубио водеће место међу произвођачима паметних телефона на свету. Прво су продали свој брeнд „Хонор“ и то за, процењује се, 15 милијарди долара, што ће сигурно поправити ситуацију у компанији, иако аналитичари процењују да би пад у овој години могао досегнути 60 одсто.

Како се ситуација, према свему судећи, неће ускоро променити, у „Хуавеју“ су се окренули неким занимљивим решењима.

Тако су одлучили ући у индустријски узгој свиња. Наиме, у Кини се налази 50 одсто светских свиња, а у „Хуавеју“ су одлучни да у свињац доведу напредна технолошка решења. Велике фарме већ користе технологију како би надзирали колико хране свиње једу, какво је њихово здравствено стање и тежина. У Хуавеју истичу како је узгој свиња изврсно подручје у којем могу показати како технологија препознавања лица и 5Г мрежа могу унапредити традиционалне индустрије.

Но, узгој свиња није једина индустрија у коју „Хуавеј“ жели да уведе промене. Око су бацили и на рударење. Уверени су да могу ту, иначе прљаву индустрију, претворити у индустрију у којој су мање радника може радити сигурније, учинковитије и чистије, преноси Б92.

Међутим, то не значи да је „Хуавеј“ одустао од потрошачке електронике. Како је открио оснивач и шеф компаније, Рен Женгфеj, и даље ће ширити своје линије потрошачке електронике попут телевизора или рачунара.

Можемо преживети и без ослањања на продају телефона, уверен је Рен. Но, упркос томе, из „Хуавеја“ и даље планирају представљање нових флегшип уређаја – П50 и Мате 50.

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала